![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Imam mahtor ata hd 80gb 8mb 7200 pa me interesuje da li je bolje da mi sistemski disk bude ovaj stari, a da uzmem ovaj wd 1,5 tb http://www.gigatronshop.com/hard_dis...n_wd15ears-910 sporiji(ukoliko je sporiji zbog broja obrtaja) za skladistenje podataka ili je pametnije uzeti samsong f3 1tb http://www.gigatronshop.com/hard_dis...es_hd103sj-755 . Nije mi velika razlika da dodam jos 1000 din za ovaj wd i dobijem 500 gb vise. Da li je velika razlika u radu izmedju ata i sata 2 hd. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Ako ti je za sistemski disk uzmi Spinpoint F3, mada bi osjetio veliko ubrzanje i kad bi uzeo WD15EARS u odnosu na stari Maxtor.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (14.6.2011) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka
|
![]()
Razlika se oseti izmedju tog starog hard diska i Samsunga F3.
Lepo ti taj stari hard prodaj, a uzmi hard od 1TB npr Western Digital EALX ili Samsung F3 1TB. Po stoti put Green hard diskovi nisu namenjeni da budu sistemski, vec za storage podataka..... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Red_Devil_89 na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (14.6.2011) |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
70 posto hardova koji se prodaju u kompletu su greenovi,nisu namenjeni za sistem ali rade
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku aconi na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
|
![]()
500gb F3 za sistem, ima jednu ploču od 500gb, brz, tih, hladan... + recimo neka 1tb+ green krmača za storage i miran si.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MacGruber na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#6 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Ja cu ovom prilikom ponovo skrenuti paznju na sledece zapazanje
![]() U svakoj,ali svakoj mogucoj temi gde se trazi predlog za HDD se predlaze Samsung iz F3 serije. Nemam nista protiv,ali.. Mnogi ljudi su imali razne probleme sa Samsungovim hardovima i stopa njihovog crkavanja postepeno raste. Nista kriticno,nista strasno,ali spominjem. WD-ovi hardovi iz Caviar Black serije nisu toliko sporiji od F3-ke kao sto mnogi misle,a procentualno su se pokazali kao pouzdaniji. Ne mora to da bude WD - postoje vrlo dobri hardovi i drugih proizvodjaca sa kojima ja nisam imao preteranih dodira. Poslednja ispravka: Thaedass (17.6.2011 u 20:58) Razlog: pravopis :kreza: |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Thaedass na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Pa zato postoji garancija.. a isto tako za fail rate moze da se pripise WD-u, Seagate.. pogledaj samo teme na benchmark forumu.. Onaj ko drzi kinesko napajanje na nekoj jacoj konfi uz neprovetreno kuciste, ima velike sanse da ubije hard disk vec posle par meseci. Ima tu puno faktora a hdd je osetljiva komponenta.
|
![]() |
![]() |
Dejan2311 (22.6.2011) |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Evo iskustva sa hdd. Uzeo sam samusung f3 1tb i mogu reci da je ok. Sto se tice buke, hoce po malo da krci ali nista preterano(smanjio sam malo buku preko nekih podesavanja koje sam pronasao na netu). Brz je, prikljucio sam i stari disk od 80 gb, on mi je dosta usporio racunar tako da cu videti da li postoje neka posebna podesavanja kojim bi ovo otklonio ovaj nedostatak ili jednostvavno ce ici van kucista. Eto meni je zapao primerak koji ne pravi neku veliku buku kao sto sam mogao da procitam na netu ali nije ni hdd koji se uopste necuje. Mozda ce ovo koristiti nekom ko se bude odlucivao koji hdd da kupi. Ako neko ima nesto da pita, slobodno tu sam da pomognem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Iskreno govoreći, barem što se mene tiče, neću više preporučivati F3 Samsunga od 500 Gb.
U servisu smo prodali 24 komada, uključujući i jedan koji sam uzeo ja. 7 je već crklo, a i ovaj moj je na putu, sporo mi diže sistem (reinstaliran sistem pre 2 nedelje), štekće, koči...Večeras mi zabagova komp u toku partije WoT-a, jedva sam ga među žive vratio...Sistem se diže, jedva, i non-stop mi radi chkdsk, pri svakom dizanju sistema. Hardovi se hlade, nikada se ne pregrevaju, napajanje je kvalitetno, ostale komponente ok. A i čisto da napomenem, na ovom hardu, XP se vukao kao crv, a na nekom WD-u od pre Hrista je sve letelo, bez preterivanja. Na sedmici je malo bolje, ali opet i Superfetch dosta doprinosi tome. Hard i komp se koriste za sistem, od igara jedino igram WoT i što sestra koristi za igranje pokera na FB. Ništa osim toga. P.S. WD-a i Hitachi-ja sam prodao preko 50 komada, od oba proizvođača, WD su reklamirani 4, a Hitachi 5 puta (crkavanje)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Ja jesam kupio Samsung F3 1TB januara 2010.godine i do sada apsolutno nikakvih problema sa njim nisam imao i isti je totalno nečujan, radi punom parom i nema ni jedan loš sektor, međutim već počinjem da se brinem od sve češćih informacija da riknjavaju.
![]() Thaedass : Da li postoji neka predstava koliko izdržavaju ti Samsung F3 hardovi dok ne počnu da zezaju ? jozvan_Kg : Posle koliko vremena od kupovine je počeo da te zeza tvoj primerak Samsung F3 ? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivanza na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
haha.. zbog dva lika na forumu ti si se u$ro.. bolje bekapuj odma sve i kupi neki hitachi
![]() |
![]() |
![]() |
Dejan2311 (22.6.2011) |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Nema
![]() ![]() Ja bih rekao da je jozvanu uletela neka ili felericna serija ili su imali bumpy ride tokom transporta.. |
![]() |
![]() |
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Corsair TX750W - OK.
Samsung F3 1TB temperatura 30 stepeni C u ovim vrelim danima - OK. Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#15 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
@ ivanza:
Iskreno govoreći, bukvalno odmah po montiranju. Ali nije bilo kritično do sinoć, tako da nisam obraćao pažnju. Uglavnom, crkavali su ovi od 500 gb. Sa terabajtnim modelima nisam imao problema nikakvih, a tih sam prodao 11 komada, van ovih 24 od 500 Gb. @MacGruber Napajanje imam TT ToughPower 600W, hardovi mi se hlade sa jednom 12-icom, tako da nema govora o kinezima i temperaturama. Jbg, nisam od juče u ovim vodama ![]() Što se tiče felerične serije, ja imam malo drugačiji pojam šta je felerična serija. Kad ti u servis stigne 35 ploča, i nijedna ne radi kad je izvadiš iz kutije, to je felerična serija. Kad 8 od 24 hardova crkava u roku od godinu dana od momenta prodaje i eksploatacije, to je loša komponenta. Čisto da napomenem, serijski brojevi nemaju veze jedan sa drugim, tako čisto sumnjam da su hardovi iz iste serije. Ploče gorepomenute, su išle od 11-46, zadnja dva serijska broja, dakle ista serija. A sa druge strane, hardovi mi dolaze iz Altija, koji ima jedan od najboljih transporta, što se tiče uvoznika i veleprodaja (svoj transport imaju, nema govora o transportu kao što to radi PostExpress ili nedajbože AKS), hardovi uvek stignu umotani u onaj puckavi pvc, spakovani u stiropor sa rupama za hardove, sve zalepljeno i umotano tako da ni sam Bog otac ne može da ih istrese i kad bi hteo. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jozvan_Kg na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#16 | |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]() Citat:
Poenta foruma i jeste da na vreme informise ljude oko nekog proizvoda.. Najveci problem je sto ljudi hoce sve sa epitetom najbrze. Jos kad se F3 serija pojavila je skrenuta paznja da treba sacekati kako bi videli koliko su pouzdani. Ako prevrnes domace forume i zanemaris trolove primetices lep broj tema sa problemima/otkazima Samsungovih hardova. Ako uzmes statistiku iz prodavnica primetices lep broj reklamacija. Ovo vazi za sve proizvodjace,ali statisticki gledano WD koji se i dalje najbolje prodaje ima manji procenat otkaza u odnosu na Samsung. Nemoj ovo shvatati kao spustanje Samsunga i uzdizanje WD-a vec kao cinjenicu. Moje je da skrenem paznju na sve cescu pojavu otkaza,a da li ce ih neko uzeti ili preporuciti je vec druga stvar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
^
Ovo, i sto puta ovo. Ja stvarno volim što je Samsung brz i tih, ali džaba mu sve to ako je nepouzdan. Uvek, što se tiče harda, ću ići na pouzdanost, nikada na brzinu. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jozvan_Kg na korisnoj poruci: | ||
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Znači dolazimo do zaključka da je Samsung mnogo zeznuo F3 500GB hardove, odnosno čak i više nego F3 1TB hardove.
Ispada da sam lucky bastard kome F3 1TB radi kao sat. ![]() |
![]() |
![]() |
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
3 godine garancija... pa menjaj brate ko carape ako vrisne
![]() Meni da kucnem u drvo sljaka F3 500gb ko zmaj, dok u ovoj glavnoj masini mi je 6400AAKS Black i to iz razloga sto mi je instalacija sedmice od februara prosle godine pa necu da je rusim. Najbolje bi bilo kad bi svaki F3 riknjavao, mislim da bi Samsung odma mogao da ugasi proizvodnju ![]() |
![]() |
![]() |
Dejan2311 (21.6.2011) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Samsung New PC Studio | Teniser | Programi za mobilne telefone | 5 | 28.5.2013 17:35 |
Samsung F4 big bug! | ivanza | Nosači podataka | 0 | 28.2.2011 9:49 |
BENQ G2220HD/W, Samsung 2243SN, Samsung 2343NW, Samsung 2233SN | damagedgoods | ŠDK - Grafika | 27 | 13.9.2009 21:21 |
Da li SAMSUNG 2263DX ili neki drugi SAMSUNG od 22"? | denis-deda | ŠDK - Grafika | 1 | 6.12.2008 12:53 |
Samsung najavio Phase-Charge RAM | Kostarum Rex Persia | Osnovne komponente | 0 | 11.9.2006 20:59 |