![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
![]()
Ne znam da li je ovo kvar ali ću ipak postaviti temu ovde....
Pre se ovo ređe dešavalo (jednom u 3 meseca), sada skoro svaki dan. Kada radim nešto na kompu, dešava se da čujem strange noise a.k.a čudan zvuk iz kućišta. Kao da se komp gasi(iz struje) pa pali. Taj zvuk traje oko 2 sekunde, i pri tome komp "zakuca". Posle nastavim sa normalnim radom. Da li je nešto na "riknjavanju" ili os pravi problem? Koristim Windows 7, konfa iz profila. Mislim da je napajanje ali bih voleo da čujem vaše mišljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
HDD ubrzanim tempom odlazi u vecna lovista. Sve tebi bitne podatke iskopiraj sa njega na neki drugi hdd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.328 puta na 2.302 poruka
|
![]()
Mozda je napajanje a mozda i HDD zato za svaki slucaj povadi podatke sa tog HDD sto je pre moguce, a onda ga probaj u drugom kompu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
![]()
Nisam dobro napisao u prvom postu jednu stvar: neki put komp zakoči, neki put ne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 3.11.2009.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
Član od: 20.3.2007.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 60 puta na 48 poruka
|
![]() Citat:
Da ne bi dosao u situaciju kao ja da radis backup kada ti disk "rikne", najbolje ga uradi sto je pre moguce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 10.1.2010.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 32 puta na 18 poruka
|
![]()
Probaj zameniti napajenje,probaj drugi SATA port.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
I ja imam slican problem, kada ukljucim kompjuter cuje se brujanje i traje mozda minut ili dva i kompjuter sporije radi.Kad prestane to brujanje kompjuter se vrati u normalu i sve radi lepo. Prvo sam mislio da je zbog prasine ali nikako da nadjem vremena da ga otvorim i ocistim :/ To se desava i jednom drugu,ne znam sto,napon je dobar,pa ako ima neko ko mozda zna koji mu je vrag
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
Član od: 20.5.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ma ko kada se cuje dok se kompjuter upali, je zbog hladnoce. Napajanje i ventilator u njemu je hladno pa kada se upali on reze po osovini po kojoj se okrece. Nakon par minuta dok se osovina zagreje, bude sve ok. Mozda mozes da otvoris napajanje i da ocistis svu prasinu iz njega, skines ventilator, skines nalepnicu i u osovinu ulijes malo ulja. Najbolje je ono za sivace masine, dobro podmazuje.
Poslednja ispravka: Beagle (30.1.2011 u 15:05) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
I meni je slicno tako kad komp treba da zapne malo vise, kad igram igru neku cuje se kao da nesto začangrlja i resetuje se i radi neko vreme i opet tako. Najverovatnije je do napajanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Zvuk na Sony "bean" mp3 plejerima | aca84 | Foto i audio/video | 4 | 22.2.2010 23:30 |
Asus P5gpl-x-se Realtek ne radi 5.1 zvuk | Apprentice | Zvuk na računaru | 2 | 11.2.2009 22:55 |
Soundmax adi1988a kako snimiti zvuk koji se trenutno reprodukuje? | Ivann | Zvuk na računaru | 6 | 6.2.2009 18:04 |
windvr 3 nema slike samo zvuk | dm@ricn | Aplikativni softver | 5 | 17.5.2006 16:30 |
Pishtanje iz unutrasnjosti.... | Rattluck | Kvarovi | 2 | 13.2.2006 23:40 |