![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 22.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam veliki problem i molim moderatore da mi ne obrisu ovo temu.Problem:Iako sam povezan sa komsiom i sve radi znaci ja njega vidim i obrnuto ne mozemo da igramo generals multiplayer jer niko ne moze da udje na mopu onog drugog.Sta da radim?
![]() Poslednja ispravka: holodoc (18.8.2006 u 12:12) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Imate li istu verziju Generalsa?Znam da se to desavalo i meni kad sam hteo da igram protiv druga koji je bio u igraonici do mene,a one su povezane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Ma on je imao 1.0 a ja 1.4 pa sam ja preinstalirao i sad oboje imamo 1.0 ali opet nece nesto drugo ako ti pada napamet plz help!?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Malo sam googlovao i mislim da mi trba neki program cedega kako bih igrao jel to tacno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Nisi naveo detalje oko toga koju platformu konkretno koristite ti i tvoj komšija. Znači verzije operativnog sistema i sl. Generals radi i na "98-ici" tada mašina sa ovim OS-om mora da se podesi da koristi NetBIOS protokol za razmenu podataka.
Ukoliko ovo ne reši problem a u slučaju da se povezujete mrežnim kablom poverite ispravnost kablova i da li su odgovarajućeg tipa (znači kabal mora da bude tzv. "cross-over" tip). Ukoliko neko od vas koristi firewall probajte da ih isključite. Ako je u pitanju ZoneAlarm postoji verovatnoća da vam pobleme pravi njegov pozadinski proces "TrueVector" koji radi čak i kada se firewall isključi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Znaci ovako stoje stvari a ko moze neka mi napise sta tacno trba da radim da bih igrao generals lan:
1.Povezali smo se lan kablom 2.Mozemo da delimo i saljemo fajlove 3.Ja imam XP servise pack 2 a mislim da on ima isto 4.Kako da igramo kad ne znam kako plz detaljno objasnjenje kako bi sve trebalo da bude podeseno od pocetka!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imate li instalirane Firewall programe i da li ste isključili onaj koji dolazi uz WinXP ServicePack2 koji ume da pravi probleme ovog tip?
S obzirom da možete da delite fajlove najverovatnije nešto od softvera ne dozvoljava da se konektujete. Inače, ne verujem da ti je potrebna "Cedega" za igranje Generals-a u ovom slučaju. Negde grešite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Kako da ih iskljucimo nista nismo dirali u firewallu!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da ne bih ja sada zalazio u detalje evo jednog sajta pa prati uputstva http://www.utmem.edu/helpdesk/sp2/sp2firewall.htm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Ma dobro to znam nisam video lako se iskljucuje ali nije to i meni i njemu je ugasen ali nece!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
koliko se ja secam u generalima ima neka opcija za namestanje ip-a, ja islim da tamo treba da se namesti...znam da sam imao isti problem pre jedno godinu ipo dana, kada smo umrezili 4 pc-ja....100% sam siguran da je to do ip-a...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Ma upisali smo IP-ije ja xxx.xxx.x.1 a on xxx.xxx.x.2 i nece ima to i da se podesi u options a ima i nesto send deley i to sam cekirao ali ajde molim te se seti molim te i napisi!!??
![]() E ovo sam zaboravio kako ste umrezili 4 kompa kad svaki komp ima samo jednu prikljucnicu za kabl ne razumem kako i da li svi treba da budu medjusobno povezani ili samo kao niz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Niste dobro sredili mrezhu...
Sredite adrese opet... Ja imam 3 kompa u kuci i svi su umrezeni, nas troje igramo Generals bez problema. A mi smo na switch-u, tek na cross kablu ne bi smeo da imas problema... Ubaci Generals u Exceptions listu u WinFirewall i to je to... Ako mozete da share-ujete fajlove onda mora i ovo da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Dzabe sad nismo vise u mrezi bas sad kad imam gomile ideja i neka bi sigurno upalila ali komsa nece vise da igre mrzi ga da namesta i podesava sta da mu radim kad je d***l!!! I sad nemam s kim da igram
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Mislim da ne moze ako nemas originalnu igru...valjda :|
Mani se igranja RTS preko modema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imaš dosta igara koje možeš da igraš preko neta za koje nije potrebna hm,hm originalna igra. Nažalost za bilo koji poznatiji naslov dialup je maltene neupotrebljiv zbog prevelikog kašnjenja (tzv. "ping"). Čak neki noviji serveri imaju proveru "pinga" pa ukoliko ovaj pređe neku vrednost (npr. 50ms) automatski ti ne dozvoljava pristup.
Ako recimo voliš svemirske okršaje evo malo reklame za fenomenalni Freelancer http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=5689 pa pokušaj sa njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
C&c Generals Zh Rusija | skorpius | Strateške igre | 24 | 27.11.2010 22:00 |
Generals 3 | alex92 | Strateške igre | 56 | 8.8.2006 17:01 |