Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.2.2010, 11:42   #1
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.236 puta na 1.274 poruka
Određen forumom 2/2010 „in dreams”

Ako imate neko svoje misljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumasima u ovoj temi.

Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.

Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja.
Diskutujemo o kolumni i vasem misljenju o stavovima koje Kuzma iznosi u njima a ne psihoanalizom autora...
"Energetski vampiri" koji samo kritikuju a pri tom ne kazu nista konstruktivno, vide u svemu samo lose i bave se teorijama zavere bice brisani bez obrazlozenja.

Pročitajte pravila foruma.

Koristan link
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2010, 15:09   #2
miša topola
Deo inventara foruma

Član od: 9.4.2009.
Zahvalnice: 1.028
Zahvaljeno 1.400 puta na 1.155 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku miša topola Slanje poruke preko AIM-a korisniku miša topola Slanje poruke preko MSN-a korisniku miša topola Slanje poruke preko Yahooa korisniku miša topola Slanje poruke preko Skypea korisniku miša topola
Određen forumom Re: 2/2010 „in dreams”

Na kraju kolmune piše: "Ne želim da 2014. godine odem u Evropu". Zašto Kuzmanović odlazi?

Baj d vej, zanimljiva tema, ali ne bi želeo da se vratim u kameno doba, kako stoji u podnaslovu
miša topola je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2010, 15:10   #3
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Nisam čitao članak ali verovatno misli na to da bi Srbija trebala tada ući u EU, a samim tim i u Evropu.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2010, 15:21   #4
miša topola
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku miša topola Slanje poruke preko AIM-a korisniku miša topola Slanje poruke preko MSN-a korisniku miša topola Slanje poruke preko Yahooa korisniku miša topola Slanje poruke preko Skypea korisniku miša topola

Ma znam, samo se šalim. Nisam plavuša pa da neshvatam neke stvari
2014. na Vidovdan, najverovatnije.
Stara 1.2.2010, 16:06   #5
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.236 puta na 1.274 poruka

Sta bi na to rekao Professor Stephen W. Hawking...
http://www.chron.com/disp/story.mpl/space/3965730.html
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2010, 17:37   #6
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: 2/2010 „in dreams”

Ja sam shvatio da Kuzma poziva na prestanak ratova i da se novac namjenjen novim kobajagi stealth avionima, UAV letjelicama, strykerima i abmramsima okrene na istrazivanje svemira i unapredjenje svemirskih tehnologija. Da nije cilj pobiti muslimane i zivjeti sa ipodom u dzepu sam sa svojim drugarima na planeti Zemlji vec probiti granice i gledati na duze staze i otici u svemir.

Slazem se skroz, ali danas se politika mijesa u sve. Biti broj 1 na geopolitckoj sceni je mnogo bitnije od toga da se posalje jedna sondica na jupiterov mjesec.

Sto je najgore ovi ratovi (irak, avganistan...) su toliko glupi da ne donose cak ni odgovarajuci tehnoloski ili bilo koji drugi napredak u odnosu na ulozene pare.

Ne mogu a da ne pomenem da danas bez jedne tragedije svjetskih razmjera kao prije 70. godina recimo sto je bio drugi svjetski rat nema napretka. Kuzma zato i pominje globalni EMP.

I moj Kuzmanovicu, ono sto je najvaznije nema vise licnosti kao sto su bili Petar Veliki, Staljin, Hitler...
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Auror na korisnoj poruci:
3LANCER (3.2.2010), goranrs (1.2.2010), RUSuper (1.2.2010), Wolverine (2.2.2010)
Stara 1.2.2010, 17:53   #7
--ComputerBoy--
Starosedelac

Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka

Citat:
Auror kaže: Pregled poruke
I moj Kuzmanovicu, ono sto je najvaznije nema vise licnosti kao sto su bili Petar Veliki, Staljin, Hitler...
Hvala Bogu!
--ComputerBoy-- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2010, 22:24   #8
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

Ajde Hitlera jos da vam tolerisem, i Staljina jer je bio komunista ali de Petra Velikog nadje, covek je jedan od najvecih velikana istorije uopste, to sto je on radio u vremenu u kom je ziveo, to je bilo neophodno pa cak i preblago u odnosu na to sta su njegove civilizovane kolege radile. Necemo daleko da zalazimo ali mi samo odgovorite po cemu je npr. Bus Mladji bolji od Hitlera ili Staljina, naravno da je daleko vise suptilan ali to je jedan od razloga zbog koji je on gori od njih a ne bolji, a i daleko je lakse pljuvati po Hitleru ili Staljinu jer su obojca mrtvi i njihove imperije su razrusene dok je Bus i dalje ziv i imperija koju je on vodio je trenutno najjaca na svetu...

Joj sto bih voleo da imam svoju kolumnu pa da pisem sr*nja po listu papira na kom je trebala da bude neka igra ili Linux program. Ja garantujem da Kuzmanovic ovo nije procitao ili jeste tek posle predavanja na stampanje, kolicina gluposti je nemerljiva i mislim da je ovo jasno samo njemu u njegovom cudnom rezonu.

Ajmo prvo sta me je najvise pogodilo, koga briga za dobrobit drugih ljudi na Haitiju, to je ne bitno, mislim notorna glupost, covek ne bi smeo ovako nesto ni da pomisli jednostano nije ljudski, ali ajde, to da mu i tolerisem, nek propadne Haiti, bar da je pozeleo da se taj novac da Srbiji ili licno njemu pa da uziva u svim uzitcima koje zivot moze da ponudi, ali ne ni to oce covek da se potrose zilioni dolara da se posalje sonda na Jupiter! WTF sta ce meni da donese to sto ce sonda ili eventualno neki astronaut da bude na Jupiteru, ajde ako otkrijemo zivot na njemu sta ce nam to doneti, jer tamo ne moze da zivi neki ekstra napredni narod jer da zive vec bi dosli oni kod nas, a da ne kazem da u nedostatku nacina za komunikaciju (ne govore vanzemaljci engleski kako americki sineisti vole da veruju) rat bi bio neizbezan. Tako da ne bi bilo dobro da otkrijemo svesan zivot na Jupiteru, za sta su sanse u delima promila ali ako ga ne otkrijemo, sta onda, gde dalje, koliko je daleko sledeci sistem, pa ako i tamo nema nista, gde je sledeci, udaljen je mnogo svetlosnih godina, a i da nadjemo nacin da dostignemo brzinu svetlosti sto je prilicno nerealno opet ce nam trebati vise vekova da bi nasli neku drugu svesnu vrstu, a da jurimo bakterije po Neptunu to mi stvarno deluje glupo. Sve u svemu da svet pocne da funkcionise po Kuzminom, da se sva sredstva roknu na istrazivanje svemira i da sve bude po planu kontakt se nece ostvariti za njegovog zivota, pa sad nek on razmisli.

I sta je on u tom Fallout tripu, sta on misli da cemo mi u nasem sistemu naci rasu koja ce uciniti da mi svi budemo srecni i debeli i odagnati svaku sansu za nuklearni holokaust? Nesto je njega promenilo u tom Falloutu 3, zato mu je dao 96 i poludeo od onda

Ma uostalom to su njegova glupa razmisljanja, to je njegov problem, i urednikov na sta trosi stranu manje bi se iznervirao da je umesto ovog teksta bila reklama za Grand Paradu.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Equilibrium na korisnoj poruci:
--ComputerBoy-- (1.2.2010), Packy (2.2.2010), Wastelander (2.2.2010), White Ripper (11.2.2010)
Stara 1.2.2010, 22:52   #9
--ComputerBoy--
Starosedelac

Citat:
Equilibrium kaže: Pregled poruke
Ajde Hitlera jos da vam tolerisem, i Staljina jer je bio komunista ali de Petra Velikog nadje, covek je jedan od najvecih velikana istorije uopste.
Bas zato sam i boldovao ovu dvojicu!

Ovde je Kuzma jos jednom ukazao nama na svoje, po mom misljenju, totalno apsurdne stavove koje nijednoj normalnoj osobi ne bi pale na pamet. Ovo za Haiti stvarno ne mogu da shvatim...
Pa kako bi se osecao doticni gospodin da zivi svoj zivot i odjednom desi se zastrasujuc zemljotres?! Poginu sve koje je znao, koje je voleo, ne bi imao gde da zivi! Trudi se da prezivi na sve moguce nacine, trazi pomoc, gladan je, iznemogao je... I jos da se pojavi neko u javnim novinama ko je do TE MERE bezobrazan da napise da je glupo davati pare za Haiti! Zamislite tu sebicnost! Nemate pojma koliko takve osobine kod nekog mene izbace iz takta. E, to je takav bezobrazluk i takvo baljezganje da to nije normalno! To su stavovi 12-ogodisnjeg klinca, a ne coveka koji ima sneg na krovu!
Da se daju pare za istrazivanje Jupitera... Neverovatno! Njegovi stavovi su toliko neshatljivi i toliko glupi.

Kako smeju novine ovakvog kalibra i kredibiliteta da dozvole uopste ovakve stvari...?

Poslednja ispravka: --ComputerBoy-- (1.2.2010 u 23:09) Razlog: typo
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku --ComputerBoy-- na korisnoj poruci:
Wastelander (2.2.2010)
Stara 1.2.2010, 22:58   #10
miša topola
Deo inventara foruma

Barem se za vreme Hitlera znala disciplina i znalo se šta se radi
Iako je jedan od najvećih svetskih zločinaca, sa druge strane je jedan od najvećih ličnosti istorjie - Zašto? - Ima toliko filmova i dokumentaraca o njemu pa možete samo da zaključite
Stara 1.2.2010, 23:10   #11
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Treba toliki nivo perfidnosti napraviti plan za potpuno unistenje jednog naroda. Nema gore od toga.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
--ComputerBoy-- (1.2.2010)
Stara 1.2.2010, 23:12   #12
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Citat:
miša topola kaže: Pregled poruke
Iako je jedan od najvećih svetskih zločinaca, sa druge strane je jedan od najvećih ličnosti istorjie - Zašto? - Ima toliko filmova i dokumentaraca o njemu pa možete samo da zaključite
Misliš da sa 16 godina možeš da doneseš takav sud?

Predlog redakciji. Ubacite SPOJLER tag u Miodragovu kolumnu pa ko hoće da čita nek čita a ko neće ne mora da klikće u časopis
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci:
Auror (1.2.2010)
Stara 1.2.2010, 23:15   #13
miša topola
Deo inventara foruma

I Aleksandar Veliki je uništavao narod, i ostali veliki vladari su uništavali i ubijali. I Karađorđe je bio takav ako ćemo da gledamo isto kao i za Hitlera.
Ali neču više da pišem na ovu temu, jer treba vremena da se nešto shvati

EDIT: Zašto da ne. Poznajem dosta dobro istoriju posebno 1900-2000 godina jer slušam od dede i oca, naravno u školi ne može da se dobije ni 5% informacije koje se ispričaju kroz doživljaje
Stara 1.2.2010, 23:21   #14
--ComputerBoy--
Starosedelac

Citat:
Hmpf, da si se nasao medju zrtvama holokausta, pitao bih te...
Stara 1.2.2010, 23:40   #15
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
I Aleksandar Veliki je uništavao narod, i ostali veliki vladari su uništavali i ubijali. I Karađorđe je bio takav ako ćemo da gledamo isto kao i za Hitlera.
Svi su ratovali i ubijali, razarali, al niko nije planski unistavao neki narod (u konkretnom slucaju Jevreje), do poslednjeg coveka, zene i deteta - plansko istrebljenje. Zato mi je muka kad neko spominje genocid u dogadjajuma u skorijoj istoriji, jer je sve to neporedivo sa onim sta je planirao i urado Hitler.

Poslednja ispravka: player1 (1.2.2010 u 23:50)
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
--ComputerBoy-- (1.2.2010)
Stara 1.2.2010, 23:47   #16
taXicity
Član

Član od: 25.8.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 63 puta na 40 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku taXicity Slanje poruke preko Skypea korisniku taXicity

Sta predlazes onda Equilibrium? Da svi sedimo mirno u svojim pecinama i da cekamo da nam warp drive (ili FTL ako volite BSG ) padne s neba? Definitivno nisi razumeo ovaj tekst, jer od Sase Popovica, recimo, i ne ocekujem da ima blagu predstavu o svetlosnoj godini, Stivenu Hokingu, Teoriji struna i sta sve ne, a pogotovu ne ocekujem da ima stav po pitanju osvajanja svemira i spas covecanstva kolonizacijom naseljvih planeta. Kuzma je druga prica, geek po definiciji, tako da mu ove stvari nisu strane. U kolumni se daklem radi o tome da covecanstvo gubi vreme, novac i zivote nepovratno, na glupostima. Zamsli 90-te godine XX veka bez ratova, da je Vijtenamski rat ostao poslednji medjunardni (Americki) vojni konflikt. Zamisli Balkan bez Sase Popovica, glupe Bugarsko/Tursko/Grcko/Srpsko/Bosanskohercegovacko/Hrvatske nasumicne mesavine nota koju nazivaju balkanskom muzikom (preferiram termin turbo-dzihad ) koje, sasvim izvesno, ne bi bilo da se nisu desavala *****a u bivsoj SFRJ, bar ne u zaglusujcem intenzitetu. Zamisli svet gde se nafta ne cuva bolje nego rodjena deca. U tom svetu, ja bih reko, ta 2014 i nije tako daleko. Haiti u tom svetu verovatno ne bi bio najnerazvijenija zemlja severne hemisfere, takve ne bi bilo. Mislim da je to sustina Kuzmine price. Ona jeste donkle utopisticka, ali daleko od toga da je besmislena. Ona jednostavno predpostavlja prirodni razvoja ljudske vrste i osvajanje svemira (koja je neophodnost, a ne geek-ovski pusti snovi) kao posledice. Svi ostali scenariji samo potvrdjuju tezu o zajednickom neprijatelju (kao ujedinitelju covecanstva) koja mi se mnogo manje svidja.
Hawking said that if humans can avoid killing themselves in the next 100 years, they should have space settlements that can continue without support from Earth. - iz olujinog linka.
taXicity je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2010, 23:58   #17
--ComputerBoy--
Starosedelac

Da, ali kakve njegova kolumna ima veze sa naslovom ''Ja, igrac!''? Covek se uziveo, tripuje da je ceo zivot video igra...
Stara 2.2.2010, 0:08   #18
taXicity
Član

Član od: 25.8.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 63 puta na 40 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku taXicity Slanje poruke preko Skypea korisniku taXicity

Citat:
--ComputerBoy-- kaže: Pregled poruke
Da, ali kakve njegova kolumna ima veze sa naslovom ''Ja, igrac!''? Covek se uziveo, tripuje da je ceo zivot video igra...
Taj naslov nema nikakve veze sa sadrzajem kolumne. Kolumna je svojevrstan pogleda na svet kroz vizuru istaknutog novinara, politicara, muzicra ili bilo koga drugog.
taXicity je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2010, 0:36   #19
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

Citat:
taXicity kaže: Pregled poruke
Sta predlazes onda Equilibrium? Da svi sedimo mirno u svojim pecinama i da cekamo da nam warp drive (ili FTL ako volite BSG ) padne s neba? Definitivno nisi razumeo ovaj tekst, jer od Sase Popovica, recimo, i ne ocekujem da ima blagu predstavu o svetlosnoj godini, Stivenu Hokingu, Teoriji struna i sta sve ne, a pogotovu ne ocekujem da ima stav po pitanju osvajanja svemira i spas covecanstva kolonizacijom naseljvih planeta. Kuzma je druga prica, geek po definiciji, tako da mu ove stvari nisu strane. U kolumni se daklem radi o tome da covecanstvo gubi vreme, novac i zivote nepovratno, na glupostima. Zamsli 90-te godine XX veka bez ratova, da je Vijtenamski rat ostao poslednji medjunardni (Americki) vojni konflikt. Zamisli Balkan bez Sase Popovica, glupe Bugarsko/Tursko/Grcko/Srpsko/Bosanskohercegovacko/Hrvatske nasumicne mesavine nota koju nazivaju balkanskom muzikom (preferiram termin turbo-dzihad ) koje, sasvim izvesno, ne bi bilo da se nisu desavala *****a u bivsoj SFRJ, bar ne u zaglusujcem intenzitetu. Zamisli svet gde se nafta ne cuva bolje nego rodjena deca. U tom svetu, ja bih reko, ta 2014 i nije tako daleko. Haiti u tom svetu verovatno ne bi bio najnerazvijenija zemlja severne hemisfere, takve ne bi bilo. Mislim da je to sustina Kuzmine price. Ona jeste donkle utopisticka, ali daleko od toga da je besmislena. Ona jednostavno predpostavlja prirodni razvoja ljudske vrste i osvajanje svemira (koja je neophodnost, a ne geek-ovski pusti snovi) kao posledice. Svi ostali scenariji samo potvrdjuju tezu o zajednickom neprijatelju (kao ujedinitelju covecanstva) koja mi se mnogo manje svidja.
Hawking said that if humans can avoid killing themselves in the next 100 years, they should have space settlements that can continue without support from Earth. - iz olujinog linka.
WTF sta ce meni warp drive, bolje da naprave nesto sto bi mi olaksalo zivot na Zemlji, nek je zastite malo, dosta mi je jedna planeta i svima bi trebalo da bude, nema sanse da nadjemo i jednu sa slicnim uslovima za zivot u nasem blizem okruzenju. Dobili smo planetu kakva je idealna za nasu vrstu, a sad kad smo ovu unistili treba nam nova umesto da se trudimo da ne upropastimo ovu.

Kakav crni svemir, jos nisu istrazeni najdublji delovi okeana i ogroman prostranstva svuda po svetu, a da ne govorim o najvaznijem polju istrazivanja, ljudskom umu, otkrivanje efekata slozenih emocija, prenatalna psihologija, postojanje svesti i onog sto se narodski zove dusa i ispitivanje toga, i dalje prucavanje odnosa sa ciljem poboljsavanja ljudi kao jedinki a ne srljanje u buducnost sa gomilom pokvarenih, izopacenih manijaka, da li ljudska vrsta stvarno zasluzuje da osvaja svemir, primeri poput beznacajnog novinara koji grabi ka sto vecoj popularnosti time sto stavlja putovanje na Jupiter ispred zivota neduznih ljudi dokazuju suprotno.

On uopste nije stavio ratove kao lose, nego ih je okarakterisao kao tracenje resursa, isto tako je okarakterisao i pomaganje Haitiju i time ih bukvalno izjednacio. Covek je opisao izrazavanje najkomplikovanijih ljudskih emocija kao gubljenje vremena u odnosu na neko bezpotrebno srljanje u svemir, zasto zato sto bi njemu bilo zanimljivo da bude kao u Star Treku, e pa vidis Kuzmanovicu i ja bih ponekad da budem mnogo mocan mage/warrior i da spasavam princeze i ubijam zmajeve ali nemoze, ja sam se stim pomirio pa bi mogao i ti.

Ja vam kazem nema sanse da mi pronadjemo drugi svestan zivot u svemiru, sigurno ne u toku nasih zivota.

Sta ja imam da zamisljam bilo sta bez Sase Popovica, kakva je Sasa Popovic faktor bilo gde? Sta rat vamo tamo, u celoj kolumni se ni jednom ne pominje Sasa Popovic ni Grand ni rat (osim u onom delu koji sam vec prokomentarisao). Lik je razocaran sto 2010 nije onakva kakva je zamisljana 1955 i sad bi da se mi manemo corava posla i krenemo da osvajamo svemir (ili cemo da se igramo Star Treka ili ako ne bude tako igracemo se Fallouta) Ja opet kazem da za vreme nasih zivota ljudi nece mocu da putuju brzinom ni pribliznoj brzinom svetlosti. Covek je nalupao sta je stigao posle podneva provedenog uz komp.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2010, 0:37   #20
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: 2/2010 „in dreams”

Ja biK da se obratim equilibrium-u i computer boy-u.

Momci ne treba da komentarisete moj post vec ono sto je Kuzma rekao. Ajde cak i da komentarisete moj post, ali da ga komentarisete posto ste shvatili sta sam rekao.

1. computer boy je rekao parafraziram, hvala bogu sto ih nema. Ja kazem da je to lose, a ne dobro. (to sto nema nekih barem nalik njima).
2. equilibrium samom sebi protivrjeci. Kaze, parafraziram, petar veliki je velikan i ucinio je ono potrebno za covjecanstvo. A sta, ovi kao nisu ucinili!?
Malo da ti pojasnim.

Pomenuo sam njih trojicu, jer sam ciljao da su oni bili ljudi koji su imali stomak, ****, hrabrost (nazovi to kako god oces) i bili dovoljno ludi da urade stvari na koje cilja Kuzma. Imali su **** i mogucnosti da ili satru sve koji misle drugacije pa vode narod do zvijezda, ili naprave bratstvo i jedinstvo pa idu do zvijezda.

Dakle, Petar je ubio 100.000 ljudi da izgradi Sankt Peterburg, ubio rodjenog sina i jos mnogo toga da modernizuje naciju. Staljin je slao u gulage, pucao u one sto se povlace, masakrirao oficire, dakle satirao sve zivo ali je njegova politika uvela svijet u doba atomske energije i istrazivanje svemira. Hitler je razvijao V1 rakete (pominjem ih jer su kljucne za istrazivanje svemira), nije pucao u one sto se povlace, ali je napadao sve zivo. Nije po broju ubijenih ni blizu Staljinu, ali su mu metode bile daleko stravicnije.

Ovo je ono sto sam rekao. Obratio sam se ovako Kuzmi, jer je on sam rekao da je bolje slati pare naucnicima da idu u svemir neko raskopavati haiti. Obratio sam se njemu jer su oni bili ljudi koji ce da ucine ono sto on trazi, a takvih danas nema.

Izvinjavam se svima zbog malo duzeg posta (pod uticajem sam kolege vasiljevica koji pise u temi avioni ) ali ne zelim da me ljudi nedovoljno shvate i sire temu u suprotnom pravcu, i posebno da bez potrebe naglasavaju da oni "savrseno" znaju ko su bili Petar, Josif i Adolf.

Poslednja ispravka: Auror (2.2.2010 u 0:49)
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Auror na korisnoj poruci:
Eddy (2.2.2010)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 2/2010 oluja Sadržaj novog broja SK 263 23.2.2010 14:42

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:46.