![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]()
Podijelite sa ostalima doku ostvarenja koja su na vas ostavila dubok utisak !
Ovo su dokumentarci koji se nalaze mojoj kolekciji i za koje smatram da bi ste i vi trebali barem jednom odgledati. Michael Moore: -Bowling 4 Columbine, -Fahrenheit 911, -Roger & Me, -Slacker Uprising, -The Big One, I dva moja najomiljenija -Capitalism;A Love Story, -Sicko. Hrana/Medicina: -Our Daily Bread (Nije za one sa laganim stomakom) -Food Inc, (Nacin na koji se hrana "pravi" u u.s.a. - koliko je ona a zapravo zdrava) -The Union (Canada na putu da postane nova Holandija), -Run from the cure(lijek protiv raka koji je naizgled na dohvat ruke). Ovaj dokumentarac(R.f.t.cure) mozete preuzeti na sve moguce nacine , jer se ne protivi copyright-u. -Inside Job (se bavi svetskom krizom,nacin na koji je nastala,ko je dobio a ko je izgubio). -The yes men fix the world( "dva spadala" koja pokusavaju da nadomjeste siromasnima na jedan humoristican nacin kao i za koji stvarno treba imati petlju ). -Waiting 4 a Superman ( Skolstvo kao i skolski sistem u u.s.a. ,takodje objasnjava razlog socijalnih nemira(kriminala) i mladih u njima. -Pretty Dyana, -Shutka. Ova dva d.filma se bave romima u srbiji i njihovom nacinu zivljenja. -Armadillo (Danski vojnici/djeca u avganistanu). -Zeitgeist(A Must Have-Religija i Politika kao i njihovo istovremeno preplitanje). -Redlight (zloupotreba djece u aziji). - An Inconvenient Truth (Al Gore politicar-bavi se ekoloskim pitanjem sadasnjosti i buducnosti.Vjerujem da je on zeleni covjek koga je spominjao M.T.). - Hacker`s Wanted (Samo po sebi govori). -The Cove (Delfini u japanu i njihovo mjesto u lancu prehrane -definitivno nije za one sa slabim zivcima/stomakom). -Journey to the Edge of the Universe (Opisuje vasionu i planetu zemlju kao tacku polazista.Narator svojim glasom izdize ova putovanje na jednu mnogo vecu razinu). -Whale Wars (Opste poznato sa N.G. & Discovery , Anti-kitolovci koji se bore protiv japanske flote kitolovaca na jedan krajnje neizvjestan nacin). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka
|
![]()
Odlicna tema
![]() Moja preporuka: Zeitgeist U filmu se prica o religiji |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
National.Geographic.Journey.To.The.Edge.Of.The.Uni verse
National.Geographic.Journey.Through.the.Milky.Way Mysterious.Origins.of.Man.1996 itd... uglavnom kad hoću da se uspavam gledam neke dokumentarce na youtube, kucam full lenght documentary ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka
|
![]()
Weight of Chains (MPEG4)
Tezina lanaca Boris Malugarski napravio dobar film koji se bavi drugačijim pogledom na raspad Jugoslavije i ovome što se danas dešava u regionu u ekonomsko -političkom smislu. Gledao sam gomilu dokumentaraca i ovo je jedan od boljih stvarno vredi. Preporuka više o filmu http://www.imdb.com/title/tt1789083/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 3.7.2006.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 134 puta na 64 poruka
|
![]()
Ako zelite da pogledate jedne od najboljih dokumentaraca o zivotinjama pogledajte BBC-jeve serijale "Life", "Planet Earth", "Life of Mammals" (poredjani po datumu izdavanja a i po oceni koju bih im dao). Sve ih je radio legendarni David Attenborough.
Svemir: Serijal Cosmos Carl Sagan-a (iz 1980. god ali je savrsenstvo) mini serijal The Elegant Universe Stephen Hawking's Universe BBC The planets Through the Wormhole (voditelj je Morgan Freeman) History-evih 5 sezona Universe-a (daje se vikendom na Avali) Takodje, pogledajte sta se sve predlaze na ovom sajtu: https://sites.google.com/site/scienc...hboard2/videos. Na istom ovom sajtu (home page:https://sites.google.com/site/scienceandmathguide/) se nalazi prikupljeno znaje podosta ljudi koji interesuje nauka, ceo sajt je mozda najveca zbirka znanja na koju sam naleteo na netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
I Horizon od BBC... izgleda da ima 100 epizoda sa različitim temama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka
|
![]()
Secrets of the Samurai Sword
Zašto se govori da katana ima dušu.. Odličan film koji opisuje proces i tajnu staru vekovima izrade najpoznatijeg mača na svetu. Fantastični Japanci, umetnici u svemu što rade. Preporuka ko nije gledao. Ima HD evo malo o filmu http://www.pbs.org/wgbh/nova/samurai/swor-nf.html Poslednja ispravka: Iris (11.7.2011 u 21:06) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]()
Zadnji što sam gledao je Ancient Alien ima prevod naš, odličan je u produkciji History kanala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Od novijih stvari sve me interesuje kad je u pitanju tehnologija i vasiona. Ali ipak najveći utisak mi je ostavio serijal koji je bio pre sto godina
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
Preporucujem nekoliko dokumentaraca u kojima je vodic ex Montipajtonovac, Michael Palin.
Himalaya with Michael Palin Sahara with Michael Palin Poster Full Circle with Michael Palin New Europe Pole to Pole Around the World in 80 Days Hemingway Adventure ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Metal headbanger film o metalu
Until the light takes us all o blek metalu Beogradski fantom - o beogradskom trkacu |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka
|
![]()
Od domacih:
Jednom braca i Beogradsko fantom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne znam da li ste gledali futurističke dokumentarce Life after people na Discovery kanalu? Govore o životu poslije ljudi, i fikcionom (a možda i donekle realnom) pričom opisuju kako bi sve izgledalo da nestane ljudskog roda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
Par obrazovnih serijala koje bih predlozio:
Engineering Connections Predstavlja kako su inzenjeri inspirisani stvarima iz proslosti i prirode dosli do veoma pametnih resenja pri izgradnji/razvoju modernih objekata. BBC Richard Hammonds Invisible Worlds Parts 1-3 Po mogucstvu gledajte u HD rezoluciji. Serijal se fokusira na stvari koje su iznad mogucnosti ljudskih cula. BBC The Story of Science Takodje dobar serijal o razvoju i napretku nauke. Nazalost pogledao sam samo prve tri epizode, i nikako da odvojim vreme da pogledam i ostale. Carl Sagan's Cosmos Mislim da ovde ne treba opis. Jedino bih mozda preporucio da ne odgledate sve odjednom, vec jednu epizodu po danu. Ako zelite da slusate predavanja onda treba da trazite TTC VIDEO. Svasta se moze naci. Naprimer: TTC - Particle Physics for Non-Physicists Sto se tice svemira, uzivao sam gledajuci Stargazing live. Na osnovu njega sam poceo pratiti Sky at night (serijal se prikazuje vec 53 godine i to sa istim voditeljem!), i spremio sam Wonders of the Solar System i Wonders Of The Universe Nadalje, zanimljive stvari se mogu naci na Stenford i MIT youtube kanalima, kao i na TEDTalks.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka
|
![]()
Za one koje zanima tematika crnih rupa preporučujem Monster of the Milky Way.
O WWII: The World at War. BTW, extra tema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
U vezi WW2, postoji jedan serijal jako slican tom World at War, ali se nikako ne mogu setiti naziva. Cak je valjda i ista produkcijska kuca u pitanju.
No, nebitno. Na tu tematiku sam nedavno gledao: Discovery Channel World War II In HD Colour. Taj serijal mi je nekako bio pitkiji od ovih starijih iz prvog paragrafa. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Filmovi koje pamtite... | 6am3 Fana71c | Kompjuteri i film | 261 | 28.4.2016 15:15 |
BluRay Rip filmovi | savke87 | Video/TV softver | 16 | 22.12.2010 23:59 |
Besplatni dokumentarni filmovi | Mrka Kapa | Zanimljive Web lokacije | 1 | 1.1.2008 18:51 |
Cudno ubrzan mp3 i filmovi | SG_I | Operativni sistemi | 2 | 6.9.2007 18:27 |
PS2 DVD FILMOVI | marko1986 | Aplikativni softver | 3 | 15.3.2006 22:30 |