Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.3.2006, 0:43   #1
Eddie
Član

Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Eddie Slanje poruke preko Skypea korisniku Eddie
Unhappy Komponente sa dva kontinenta-stabilnost?

Imam Frankestajna od kompjutera i imam muku s'njim od kada sam ga sklopio (1,5 godina).
Iz Amerike sam dobio:
-intel 2,4Ghz, 800Mhz, 512kb kes
-MSI GeForse FX5600 vtdr 128Mb
-2x512MB Kingston 400Mhz.

Kod nas sam uzeo:
-MSI Neo2-V
-Western Digital 80Gb sata (da sad ne otvaram da vidim seriju)
-napajanje 350W,kinesko kuciste.
Nista nije klokovano.
I sta se desava:
1.ponekad jednostavno nakon dizanja sistema (XP,SP1,taze instaliran) nece da pusti ni jedan program iz Quick Launcha.Samo se pojavi onaj pescani satic pored kursora ,tako se okrene par puta i ostane nepomican na ekranu!Task menager ne pomaze,samo restart na dugme jer nece preko Start menija-i on se ukoci! Sistem se podigne normalno i svi programi onda rade (mada ponekad moram jos par puta da mu dam prekid struje u mozak!)
2.Winamp radi sat,dva i onda odjednom- tisina!I nece da dalje ni jednu pesmu da pusti,jednostavno se ukoci.Opet restart.Drugi programi tada obicno rade bez problema.
3.A desava se da jednostavno nece da otvori neki falj preko nekog programa:recimo Nero(bilo koja verzija) nece da otvori uradjene fajlove preko Nero Cover Designer ili nece da pocne sa brisanjem RW diska.
U takvim situacijama-SRMS (Samo Restart Mene Spasava)!
Odnesem cudoviste u servis,ona radi normalno tih pola sata (desi se da po nedelju dana radi super a onda za jedan dan dobijem zelju da ga dezintegrisem),cova kaze "pa sve je O.k., sta me zezas, nego ne radim ja dzabe"!

Da se vratim na pitanje:ima li jos neko ovakvu nakazu od kompa i da li ima slicne probleme.Da li se radi o nekompatibilnosti hardvera sa americkog i srpskog trzista ili je neka komponenta neispravna?Ja tipujem da ploca zeza,pre nego sto sam ugradio muzicku karticu zvuk je bio katastrofalan u igricama dok je muzika bila ok.Mozda je skroz s****na?Prodavca boli uvo "ma to su drajveri,to si ti nesto za**** u biosu...ploca je dobra vidis da sve komponente rade".

Poslednja ispravka: Eddie (20.3.2006 u 0:51)
Eddie je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2006, 1:07   #2
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
Određen forumom Re: Komponente sa dva kontinenta-stabilnost?

Mozda je ovo glup odgovor, ali probaj da reinstalirash windows (ako to vec nisi uradio). Ako se problemi nastave i posle toga onda je problem u hardweru i treba ti pomoc nekog ko zna mnogo vishe od mene.
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2006, 2:43   #3
The Finest Serbian Since '82
Veteran

Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka

Sumnjam da može da bude neka nekompatibilnost komponenti. Znam da ima razlike između komponenti, ali sumnjam da su tolike razlike, da komponente nisu kompatibilne (u stvari siguran sam).Može biti Windows, može biti memorija, može biti virus, spyware, ili neki treći maliciozni softver. Proveri što sam ti naveo i pokušaj sa programom StressTest da testiraš računar. Možda ti on može obezbediti neke informacije o tome šta nije uredu.
The Finest Serbian Since '82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2006, 4:07   #4
Simke
Senio®

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka

Nameće mi se jedno vrlo jednostavno pitanje:

Ko zna šta je tu sve instalirano?!

Mislim da bi sve ostale sumnje u ispravnost i kompatibilnost među komponentama trebalo staviti u drugi plan dok se ne proveri da nema virusa i sličnog smeća.

Kada se ustanovi da nema opasnog softvera i da je sve uredno i korektno instalirano i podešeno može da se desi da dođe do gubljenja problema o kojima korisnik piše... a tada ako želi nove probleme preporučićemo mu kako da do njih dođe.

@Eddie
Imaš brze i nervozne prstiće, nemoj to reset dugme da prečesto upotrebljavaš... ne valja.
Probaj da rešiš problem, postavljaj pitanja na pravom si mestu...
Simke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2006, 11:45   #5
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka

Citat:
Simke kaže:
Nameće mi se jedno vrlo jednostavno pitanje:

Ko zna šta je tu sve instalirano?!

Mislim da bi sve ostale sumnje u ispravnost i kompatibilnost među komponentama trebalo staviti u drugi plan dok se ne proveri da nema virusa i sličnog smeća.
Slazem se sa Simketom.Hardver treba dovoditi u pitanje samo kad otklonis sumnju da je softver dobar.Skeniraj ga necim ili prosto uradi format .A ako ovo ne uspe ti ga nosi u neki servis
PAIN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.3.2006, 18:32   #6
Eddie
Član

Slanje poruke preko Yahooa korisniku Eddie Slanje poruke preko Skypea korisniku Eddie

Windows je preinstaliran barem jednom u 2 meseca (c particija prvo obrisana,pa formatirana pa onda instalirana.Probao sam razlicite diskove:XP Pro,XP Home,Oem).Pre 3 meseca sam i ceo hard preformatirao.Koristim Nod32 za internet.Virus sam zapatio samo jednom,davno je to bilo.Od tada je Windows vise puta bio preinstaliran.Zbog svega toga ne verujem da je u pitanju virus!
Drajveri su original,dosli uz komponente.Svi programi koji su instalirani su provereni pre i posle instalacije sa Panda antivirusom i Nodom 32 i naravno svi su o.k.Iste programe koriste i ortaci, a kod njih sve sljaka kako treba.
Ne znam da li podesavanja u biosu mogu da dovedu da neki program malo radi-malo ne radi? A reset dugme mora da radi kad se zakuca skroz!Znam da to dugmence skracuje zivot HDD i jos kojeg cega ali samo ono tad pomaze!Vidjao sam kompjutere koji i kad se zakoce posle- minut dva uspeju da se odkoce i da nastave da rade.Ovaj moj o tome moze samo da sanja (a i ja takodje)!
A ko hoce moze i da procita sta je instalirano trenutno:
-ACDSee 8
-Adobe Reader 7.0
-Daemon Tools 4
-InterVideo Windvd 7.0.27.130
-Kat Mouse
-Winamp 5.08
-UltraISO v7.61 ME
-Total Comander 6.52
-Nod32
-MV2player + DivX 6,Xvid 1.1.0-Beta2(Koepi),AC3 Filter,DviX Antifreez
-Office XP proffesional
-DAP Premium 8.0
-DVD Shrink
-Nero 6.0...
-Mozilla FireFox 1.5
-DirectX 9.0c.
Ako neko vidi nesto sumljivo molim da mi javi.
Ja i dalje sumljam na plocu jer ako zvuk na njoj nije bio dobar (posle ubacivanja najjeftinije Genius muzicke kartice zvuk je super i na igrama i u winampu) onda je mozda cela otisla u OUT!Neko bi rekao "pa sto je nisi zamenio u garantnom roku?" Pa hteo sam ja to ali prodavac kaze da je u redu a skripavo-pucketavi zvuk je zbog drajvera ili takvih-nekakvih igrica a za to nema reklamacije.A sada i da hocu novu plocu..nema burazeru,478 podnozje mozes da nadjes kao i savesnog prodavca komp. opreme!
Stara 22.3.2006, 22:00   #7
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka

pa ako nije do softvera onda je do hardvera.Mora nesto da bude, ali zar ti nije lakse da se ne cimas da odnese do nekog obliznjeg servisa.Mozda ce ti uzeti malo kinte ali sta je tu je.
PAIN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.3.2006, 22:16   #8
Eddie
Član

Citat:
PAIN kaže:
pa ako nije do softvera onda je do hardvera.Mora nesto da bude, ali zar ti nije lakse da se ne cimas da odnese do nekog obliznjeg servisa.Mozda ce ti uzeti malo kinte ali sta je tu je.
Ma brate nosio sam ga nekolilko puta u prodavnicu u kojoj sam i uzeo komp (deo) ali sistem administrator tj. prodavac zna o njima koliko i ja a i tvrd je na garanciju.A u mom mestu Knjazevcu bas i nemam gde da ga odnesem!
Stara 25.3.2006, 15:51   #9
PureBG
Novi član

Član od: 15.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Proveri napajanje... I meni se slicno desavalo i ispostavilo se da je do (kineskog) napajanja...
PureBG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2006, 17:45   #10
Eddie
Član

Citat:
PureBG kaže:
Proveri napajanje... I meni se slicno desavalo i ispostavilo se da je do (kineskog) napajanja...
Jel postoji program za proveru temperature napajanja?Sisoft Sandra ima neku stavku pod AUX (valjda) gde je temperatura 55 celzijusa na mom kompu a kod drugara je bila 30?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
101 situacija da ste preterali sa 3D Max-om bobi Cvet kompjutera 15 21.4.2006 0:23
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… Mefisto Kvarovi 3 7.4.2006 12:55
Život sa kompjuterašem Marko_L Cvet kompjutera 86 20.2.2006 1:43
Problem Sa Grafikom Branislav Živaljević Grafika 14 4.2.2006 17:19

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:44.