![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.12.2007.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 19 puta na 13 poruka
|
![]()
Pozdrav, da li neko moze da mi predlozi Quad procesor za ovu maticnu ASUS M2N68-AM SE2. Neki Phenom recimo, da moze kod nas da se nadje i da nije vise od 100-120e. Pokusao sam ja da nadjem, ali me samo zbunjuju te oznake, i ne razumem se bas u procesore.
Imam jos 4gb ram-a i nvidia gtx750, meni realno ne treba novi CPU, ja se na ovom igram koliko je meni dovoljno, ali me brinu gta 5 i Metal Gear Solid Phantom Pain, sto ce traziti quad pa da li cu moci uopste da ih pokrenem, samo zbog toga kupujem. Nije mi bitno ni da radi na low/medium samo da mogu da ih pokrenem. Recimo ovaj MGS Ground Zeroes sam pokrenuo na solidnim podesavanjima 1920x1080, bez ikakvih problema. Trenutno imam Phenom X3 2.31.. Nasao sam na limundu phenom II X4 940B za 50e, ali ne znam da li ce moci na ovu maticnu, jer ja kad sam gledao koje podrzava, nema 940b medju podrzanim, a ima 945, te stvari me i bune. Hvala na svakom predlogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Asusov site mi zbog nekog razloga ne radi, pa ne mogu da proverim TDP od te maticne ploce, al pretpostavicu, posto je prilicno matora i microATX, da podrzava 95W procesore, pa se zato taj procesor ne nalazi na toj listi. Taj 940BE procesor radi na 125W, ali inace sto se soketa tice, da kompatibilni su, maticna podrzava AM2/AM2+ procesore, i taj procesor je AM2+, al plasim se da tvoja maticna nece moci da ga isprati, osim ako nisu u medjuvremenu izbacili neki BIOS update, da to premosti. Nemam iskustva sa tom maticnom, pa ne mogu dati jasan odgovor.
Tako da bih ti preporucio da nabavis neki sa one liste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Vidim ja da ce meni ova potraga potrajati, niko sa sigurnoscu ne zna sta bi radilo
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Cak i da nadjes 95w c3 reviziju procesora, opet nece raditi punom snagom zbog ogranicenja AM2 arhitekture, jer mi pricamo o procesorima sa AM3 podnozjem na AM2+ maticnu plocu. Mozes naci AM2+ procesor ,al opet nece biti blizu AM3, tako da nece biti neki upgrade u odnosu na procesor koji sada imas, osim jezgra viska. Mislim da bi najidealnije bilo da prodas tu tvoju maticnu, procesor i ram za 50+ eura i uzmes neku am3+ maticnu i am3 procesor i ddr3 memoriju, trebalo bi da moze sve to za 150 eura da se uklopi, sa kojima raspolazes. Ceo komp bi ti zivnuo, i ta graficka bi lakse "disala".
Ako bas nisi u mogucnosti, kao sto si rekao, moras sa dosta srece naci neki polovan 95W procesor i eventualno poboljsanje koje bi imao u odnosu na sad je jedno jezgro viska, tako da sma proceni koliko se isplati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Hmm.. naidealnije bi bilo kad bih ja mogao da otkljucam 4. jezgro na ovom proc
![]() Mada.. mozda cu sledeceg meseca doci do para pa mozda i uradim to kazes. Nova maticna, procesor, i ram ![]() ![]() Izvini ako te mucim, ali stvarno oko procesora nemam vise pojma, sve te oznake i to, sa kojom se maticnom slaze i slicno. Znam da moze sve da se izgugla, ali vec godinama se oslanjam na iskustva ljudi sa ovog foruma i sve sto sam kupovao na preporuke ovde bio sam prezadovoljan ![]() edit: sad sam bas gledao. Nemam pojma kako si ti uspeo da uklopis quad procesor, maticnu i ram u 150e, isao sam na emmi-jev konfigurator i nikako ne mogu da sastavim. Ja uopste nisam zahtevan, to da mora na max sve i slicno, ja sam i sa ovim prezadovoljan, ali eto samo bih voleo da mogu da pokrenem te dve igre sto sam naveo, bilo kako. A ne verujem da cu moci vise od 200 evra da ulozim, posto ovaj komp necu prodavati nego cu dati caletu. Poslednja ispravka: Mare13 (19.1.2015 u 21:02) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 11.5.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 24 puta na 22 poruka
|
![]()
uzmi po te pare fx 6300, 4gb ddr3 rama i maticnu tipa asrock 960gm-vgs3 fx ili neku slicnu asusovu ima ih po 50tak eura. to te izadje cirka 200e ali moras uzeti i napajanje koje ne ulazi u tu cifru. sve ostalo nije isplativo po meni, posebno za gta V i novije naslove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Brothers: A Tale of Two Sons | Acanen | Platformske igre | 76 | 23.2.2024 11:48 |
Guild Wars 2 | nesa24casa | MMORPG igre | 9745 | 5.9.2023 23:03 |
Najbolja stara graficka na staru maticnu plocu | simke85 | ŠDK - Grafika | 15 | 3.6.2014 2:19 |
[Monitor] BenQ G2420HD | Aibo | Opisi, recenzije i testovi | 31 | 6.4.2011 15:04 |