Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.5.2006, 20:55   #1
alien
Član

Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Question Punjenje ketridza za HP 5150

Moze li neko da mi objasni kako da napunjene ketridze za HP 5150 ubacim u stampac(brojevi ketridza 57,56,58).Da li treba da prespojim neke kontakte tj. posto prvi put punim ketridze neznam da li postoji neka procedura prilikom ubacivanja napunjenih ketridza(cuo sam da postoji ali neznam koja).
alien je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2006, 22:01   #2
sim.a
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
Određen forumom Re: Punjenje ketridza za HP 5150

Ako ti nije bitno da se "meri" nivo mastila ubacis obrnuto od onog kad vadis
sim.a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2006, 0:48   #3
AstraLogos
Deo inventara foruma

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 1.431
Zahvaljeno 2.450 puta na 1.153 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku AstraLogos
Određen forumom Re: Punjenje ketridza za HP 5150

Citat:
alien kaže:
Moze li neko da mi objasni kako da napunjene ketridze za HP 5150 ubacim u stampac(brojevi ketridza 57,56,58).Da li treba da prespojim neke kontakte tj. posto prvi put punim ketridze neznam da li postoji neka procedura prilikom ubacivanja napunjenih ketridza(cuo sam da postoji ali neznam koja).
56=CRNI kertridz 57 COLOR kertridz a ovaj 58 verovatno je foto odnosno crni sa vise tonova crneboje.
Sve jedno imas 56 i 57 i to lepo pise na plasticnom zatvaracu za kertridze u stampacu i na samom kertricu broj kao oznaku. Tu ne mozes da pogresis. Kada se vade povuku se blago nadole i izvade. Kada se vracaju suprotno od dole nagore i gurnu u leziste i zatvore vec navedenim plasticnim drzacem sive boje.
Procedura nije u stavljanju vec u resetovanju kertridza kako bi ti pokazao pravilan nivo tecnosti odnosno da su napunjeni.
Evo kako ja to radim pa probaj i ti.
Gde god punio ( na podu, stolu..) postavi 2-3 lista novina da ne ofarbas podlogu na kojoj radis. Spremi 4 sprica sa iglama i postavi sve boje ispred sebe. Znaci 3 boje i 1 crna.
Pocnes recimo sa crnom. Odlepi nalepnicu na poklopcu kertridza dok ne vidis rupice sa gumama u kojoj se ubadaju igle i pune kertridzi. VAZNO je dok uzimas mastilo u spricu da ne povuces vazduh. Ako ga bas i malo ima podigni spric na gore i zvrcni ga nekoliko puta prstom da dodje na vrh prema igli. Zatim istisni malo boje u bocicu ( u ovom slucaju crnu ) kako bi izbacio vazduh pa ubodi u naznacenu rupicu i polako puni kertridz. Napunjen je kad dole procuri boja. Papirnim maramicama obrisi pazljivo visak mastila i nalepnicu vrati na svoje mesto. Ako se odlepljuje stavi parce selotejpa preko i punjenje je zavrseno. Isto vazi i za kolor samo tamo punis tri rupice i na svakoj pise koja boja gde treba da se puni ( rupica ).
U stampac prvo stavi crni kertridz na nacin kako sam ti opisao. Pre toga pogledaj u prednju stranu kertridja i videces metalne plocice. Sa selotejpom pokrij levu gornju plocicu i pusti stampac da odradi tri testa. Kada zavrsi uzmi jos jedno malo parce selotejpa pa pokrij tri gornje desne plocice ( ostale moraju biti slobodne ) pa opet u stampac. I opet 3 testa sam ce stampac odraditi. Na kraju opet izvadi kertridz i skini oba selotejpa i alkoholom obrisi eventualni lepak od selotejpa na plocicama i stavi kertridz u stampac. I opet 3 testa samo ce ti sada pokazati da je nivo tecnosti pun.
Isto tako uradi i sa kolor samo sto je razlika sto se umesto 3 desna gornja pokrije druga desna ( od gore na dole ) plocica i ponovi se 3x isti postupak dok ne pokaze da je i kolor kertridz pun.
Tek tada stavi i crni ( da ti nepotrebno ne trosi mastilo ) i trebao bi da ti odstampa onaj test sa tikvama kao zastitni logo HP-a.
Sve i nije tako komplikovano kada budes probao da odradis.
Pozdrav pa javi kako je islo punjenje!
AstraLogos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Lose punjenje!!!? Drmika Ostale komponente 7 21.4.2006 23:44
Dopunjavanje ketridza HP1280 athlon Ostale komponente 6 22.2.2006 12:38

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:06.