![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Drugari trebala bi mi mala pomoc
![]() Zahvalan unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako cuvas stare brojeve SK casopisa u hard/soft sceni postoje primeri u vezi takvih sudjenja. Mrzi me da potrazim, ali mislim da ima primera da je neko tuzio npr. syn, i slicne firme u vezi toga. Inace najvise apple tuzi firme kao sto je LG ili samsung u vezi kopiranja tehnologije koja se koristi na i-phone-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Drzi se RIAA-e, oni su nenadmasni unazad nekoliko godina.
http://news.cnet.com/2100-1023_3-5072564.html http://media.www.gwhatchet.com/media...-3626732.shtml I kako su tuzili 83-godisnju baku http://www.betanews.com/article/RIAA...her/1107532260 ...i jednog beskucnika http://www.theinquirer.net/inquirer/...d-homeless-man ...i ovde http://recordingindustryvspeople.blo...kes-sewer.html Ocrni ih u seminaru! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drug Član
|
![]()
@glitch
Citao sam te tekstove, ali su oni informativnog karaktera. Meni bi trebalo neshto konkretnije. Npr. po kojim chlanovima je prekrshen patent, da li je to dovoljna osnova za tuzbu, kakva je presuda i sl. Takodje, ovde se nekrshe patentna prava na softver, vec na audio materijal, a to je neshto drugo. Konkretan primer bi bio (hipotetichki): - RIAA tuzila Fraunhofer zbog upotrebe patentiranih metoda u svom MP3 kodeku. - Prekrseni su ti i ti chlanovi - presuda je ta i ta Nadam se da sam bio malo jasniji ![]() Sve ovo moram da radim po americhkom pravosudju, poshto u Evropi nije moguce patentirati kompjuterske kodove (poshto patent pokriva reshenje a neideju). Sad vidish moj problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex Parrot
|
![]()
Istraži malo čuvenu SCO parnicu i taj tip patent infridžmenta... Možda tu ima nešto što ti treba...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
vidi microsoft oni ako nemaju baš to što ti treba...
s druge strane, da bi neko dokazao da je korišćen njegov soft morao bi da reverse ingineruje tuđ, što je isto nelegalno A i nisam baš siguran da se soft patentira, više se registruje i štiti se ime. RIAA nije vlasnik ničega, pa ne može da tuži za korišćenje patenta u codecu prostudiraj malo par end user licence agreement i ako nađeš neki ugovor kompanija - kompanija, pa će ti biti malo jasnije šta se kojim članom misli. Posle pogledaj Američki zakon o patentu... težak seminarski, kao da radi pravni seminarski a ne nešto vezano za informatiku |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Drug Član
|
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() @GoranSTX Da, nashao sam neshto konkretno na Wiki-ju, samo da nadjem josh jedan case, po mogucstvu da nema veze sa SCO-om ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
A te parnice, ko je šta od koga koju ideju, to se više vodilo pre neku godinu, kako se beše zvao, lindows kopija windowsa? Tako nešto, eto oni su napravili isti windows, vizuelno isti, pa su ih tužili i sad to valjda više ne postoji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex Parrot
|
![]()
Lindows je bila distribucija linuxa koja je zbog pravnih problema oko imena morala da promeni ime u Linspire (i OSS varijantu Freespire). Kasnije ih je kupila firma Xandros.
Ovde nije bilo u pitanju kršenje intelektualnih patenata, već trademarka ili zaštićenog imena. Mada, M$ trenutno vodi ofanzivu protiv linux kernela uz povike da se krše neki patenti (firma Tomtom je trenutno na tapetu ako se ne varam) pa bi se moglo zaviriti i tu malo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Drug Član
|
![]() Citat:
![]() Naime MS je nedavno patentirao komandu koja omogucava obicvhnim korisnicima (userima) da izvrshavaju kod koji je rezervisan za administratore... Neshto shto vec trideset godina postoji u Unix/Linux svetu i zove se sudo. Zamisli samo tu tuzbu ![]() Anyway, ja sam seminarski odradio i predao, tako da ova tema sada postoji samo sebe radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
Pronadji bnetd/pvpgn to je teska ilegala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gitare i računari... | Wolverine | Brbljaonica | 1116 | 3.3.2016 23:12 |
Zaštita autorskih prava u fotografiji | kinteC | Fotografija | 88 | 25.5.2012 22:25 |
Varijacija na temu: Trojan Agent | glitch | Zaštita | 4 | 10.9.2008 17:52 |
Autorska prava za muzicku numeru koriscenu na websajtu | no729 | Brbljaonica | 8 | 19.10.2007 0:12 |
Halo 2 na PC-u i Win Vista | Meho Krljic | O igrama uopšte | 4 | 18.4.2006 20:00 |