![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 15 puta na 12 poruka
|
![]()
Da li neko igra ovu igru, ja sam je relativno skoro isprobao (Grandmaster Edition). Koliko vidim ovo je verzija uglavnom za ucenje igranja saha jer sadrzi nekoliko punih tutora.
Igrate li povremeno, i naravno da li je neko prosao skolu (tutorial) i kakva su iskustva.. tj za koliko vam se poboljsala vestina igranja ![]() PS: Postoji li jos koja sahovska igra koja se moze porediti sa chessmasterom, ili je on najbolji u svom zanru ? ![]() Edit: Uh, verovatno sam postavio topic na pogresnom forumu, unapred se izvinjavam modovima, premestite ukoliko sam pogresio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
|
![]()
Igrao sam ja Chessmaster, na mobilnom.
![]() Nego, što se tiče šaha na PC-u, ja sam igrao Fritz 10. I dosta je dobro odrađen (ne mogu da ga uporedim sa Chessmasterom, jer ga nisam igrao), tako da možeš njega da probaš. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Chessmaster je jedan od prvih ozbiljnih simulacija saha koji je radjen i na Amgi,Commodore-u i kasnije na PC.Sto se tice jacine samog engine-a dovoljno je reci da je Lari Kristijansen americki sahovski prvak izgubio sa 1,5:2,5 u mecevima od ovog programa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 6.2.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pa ubedljivo najaci je Fritz.Ne znam da li ste igrali sa njim rating partije gde mozete da mu podesavate snagu odnosno ELO rating.Tu ne moze niko da ga dobije na najacem cak je Spaski sa njim igrao 4-4.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
na svakom novijem chessmasteru imas da biras da igras po reitingu, ima do 2900 (velemajstori) i sa chessmasterom(nema ga sanse pobediti). Mada i ovi preko 2000 vec kolju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Chessmaster je ipak slabiji od Fritza...
A cekajte, vama nije poznato kako su Rusi zvali Nemce tokom ww2? E onda nista... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Jel je bila slika nekog brke(pretpostavljam to je fritz) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 25.2.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Nedavno je izašao Fritz 11, ubedljivo najbolji engine, program. Imam ga, toplo ga preporučujem kako početnicima tako i velemajstorima.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Koja je razlika u odnosu na 10-ku? Podska za PS 3.0 kad igras na 3D tabli ili nesto konktretno?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
Član od: 25.2.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ukoliko se ne bavis profesionalno šahom nećeš primetiti razlike između 10 i 11. Unapređenja se pre svega odnose na engine i bazu podataka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|