![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 13.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam hp nx6110 i jedan cudan problem. Ukoliko zelim da snimam nesto preko mikrofona to radi bez problema i reprodukcija je odlicna, ali problem je u tome sto se u trenutku dok pricam u mikrofon nista ne cuje na zvucnicima. Znaci, nemate mogucnost da pustate karaoke.
Svako koga sam pitao za savet prvo je rekao "nemoguce", da bi na kraju digao ruke uz konstataciju "pa ovi nisu normalni". Znaci, reinstalirana je "Sound Max" kartica, svaki hardware i software testing kaze da je sve OK, zvuk i jeste odlican kada ga reprodukujes, ali ostaje problem koji sam naveo. Kada udjete u Volume control postoji opcija "microphone" ali samo u "recording" ali je nema u "playing", sto mi sve govori da je neka glupost u zvucnoj kartici. Neka ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mythbuster
|
![]()
Volume Control > Options > Properties > Playback i tu bi trebalo da imaš mogućnsot da čekiraš Microphone. Ako nema, onda jedino da probaš novije drajvere, ako ni to neće onda nešto debelo nije u redu. Doduše ja sam imao sličan problem, samo što sam ja sasvim normalno imao Microphone u Volume Control-u, ali kako god da ga štelujem ništa se nije čulo, iako su i mikrofon, kao i mic ulaz na zvučnoj sasvim sigurno bili ispravni. Problem je rešila reinstalacija kompletnog sistema, ali kako to ne volim da preporučujem, neću ni tebi, a ti kako hoćeš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 13.2.2006.
|
![]()
Hvala Marko, ali ne vredi. Problem i jeste u tome sto u Options>Properties>Playback ja nemam opciju Microphone. Samo u Recording.
Da je u pitanju obican PC pa da lepo bacim to djubre od kartice i kupim drugu za sitne pare, ovako ko ce da budzi na lap-topu. Notebook mi je jos uvek pod garancijom tako da cu ga odneti kada budem imao vremena. Ta funkcija mi nije ni bila potrebna do pre par dana kada sam imao detetov rodjendan i shvatio da cela moja ideja o karaokama pada u vodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Mythbuster
|
![]()
Uf...totalno mi promaklo da je u pitanju lap-top... nego...
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 10.2.2006.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
'ba ga', Control panel - Play options - Advanced settings iliti napredne opcije - Reprodukcija, u listi funkcija zvuka koje se kontrolišu i uopšte pojavljuju kod reprodukcije čekiraj mikrofon pa bi se isti trebao pojaviti u podešavanjima zvuka... u startu je čekirano kao kod tebe: nema ga u reprodukciji a ima u snimanju, a kad ga na opisani način čekiraš, pojavi se, ali opet, podrazumenvano kao muted tj. isključen, pa ga je potrebno i uključiti dečekiranjem kučice pored njega (valjda me neko razume) i to je to. Ako ne ovo ne radi ili te mogućnosti nikako nema, onda taj "soundblaster" predstavlja obični shit, sve sa svojim drajverima....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 2
|
![]()
Ja imam isto HP-ov Laptop ZV6000 i mogu da ukljucim mikrofon kad ja hocu ali sto neko rece to je uzas kakav ton izlazi iz njega dok pricam
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Treba da kupim mikrofon... | jovbranko | ŠDK - Zvuk na računaru | 8 | 2.6.2006 14:29 |
gde mogu da nadjem akorde za nase pesme | dm@ricn | Zanimljive Web lokacije | 6 | 21.2.2006 19:50 |
Mogu li memorija na 266MHz i 400Mhz da idu zajedno? | DeCoy | Osnovne komponente | 11 | 14.2.2006 10:43 |
mikrofon? | puding | Operativni sistemi | 4 | 15.1.2006 16:18 |
Ne mogu natjerati RAM da radi na "rated timings" | sasha vukelic | Kvarovi | 0 | 26.12.2005 19:14 |