![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Drugari, imam jedan problem koji me vec duze vreme strasno nervira.Znaci u poslednjih tri meseca, win mi puca na svakih nedelju dana.U poslednje vreme, puca posle tri-cetiri dana.Do harda nije, jer nema one bad sektore, radim defragmaciju redovno...Znaci win puca sam od sebe.Na primer neki put ugasim TV (imam TV karticu), komp se restartuje i win nece da se digne.Ili pustim WinAmp, komp se restartuje i opet nece da podigne win.I tako u nedogled.Udejtovao sam win na najnovije definicije, opet je pukao.Stvarno ne znam vise sta da mu radim, pocinje ozbiljno da me nervira
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Mislim da ti imash neispravnu memoriju, ili se neke komponente ne slazu.
Poteraj Memtest86 ili goldmemory iproveri ispravnost RAM-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Koliko ti je star win? Napajanje?
Moj savet ti je bekap, pa format. Lakse ce se disati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Proveri temperature u bios-u... Jesi ga cistio skoro?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Mislim da je do napajanja. ako imash kineza garant je to. secam se kad sam ja imao kineza, bila su to looda vremena
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Videcu ovo za memoriju.
Inace, komp cistim detaljno svake druge nedelje, tako da i nema mnogo prasine unutra.Videcu da zamenim sa nekim napajanje, mozda je do toga, ali prvo cu uraditi memtest da vidim mozda je do RAM-a.Inace hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
A kako mogu da vidim da li mi je napajanje neispravno?da li postoji nekakav test ili tako nesto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
A da vidis da li je potencijalni problem napajanje vidi marku i zapitaj se koliko ga dugo imas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Marka, bila je ali sam je skinuo.Mislim da je Codegen ili Chieftic, ali nisam siguran.A koliko ga dugo imam - dosta dugo, ovo mu je 5 godina
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Dosta je to...ipak da bi bio siguran pozajmi od nekog prijatelja kao sto rece beagle. Kad ga zamenis javi nam rezultete sta si ucinio.
I pazi kako ga menjas da ne bude isto ono kao sa procesorom! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]()
evo danas kupih neko codegenovo napajanje od 400W.Mislim da je to dovoljno za moje komponente.Ovo proslo napajanje ima tri vrednosti jacine, od 120W do 300W.Nadam se da vise nece pucati win tako cesto.Javljam rezultate da li je pomoglo, cim mi pukne opet vidovs(pu,pu, dabogda nikad ne prso)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Dobro napajanje znaci stabilnost. Ako se opet desi, znaces gde nije problem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
Evo, zamenio napajanje, i danas kad je nestala struja, komp je bio upaljen i nakon dolaska struje, probao sam da ga upalim, i izabacio mi gresku da nemoze da ucita neki fajl (da me ubijete ne znam kako se zove, znam da je neki .dll fajl).Probao sam nekako da ga ubacim, ali nisam uspeo, jer u samoj instalaciji wina, pokazao mi je da je particija gde je instaliran win, prazna.Znaci RAM je uredu, napajanje nije kinez, codegenovo je, lepo je sve povezano...sad mi jedino mirise na HDD ali ipak nisam siguran da li je to...Help
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Ako kojim slučajem sumnjaš na hard skini sa neta HDDScan pa vidi dali će on da pronađe loše sektore po disku ili neke druge anomalije pa javi rezultate da bi smo znali šta dalje da ti predlažemo ....
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
PeTkO (14.11.2007) |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
Problem je bio do hard diska.Imao je dosta bad sectora, los odaziv...Promenio sam ga i uzeo novi od 120GB.
Znaci, ako ima neko ovakav ili slican problem, neka prvo proveri RAM (MemTest), nakon toga napajanje, pa na kraju HDD (najskuplja stavka) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako očitati serijski broj OEM Wina, nalepnica oštećena | Marko 0401 | Operativni sistemi | 12 | 5.11.2007 8:18 |
pucanje veze kada je konekcija idle | Mr. Garrison | Internet tehnologije | 11 | 7.9.2007 21:48 |
ADSL pucanje veze | dekabaka | Internet usluge | 12 | 21.7.2007 15:24 |
2 wina in 1 komp | mniz | Operativni sistemi | 1 | 23.11.2006 18:33 |