Danas mi je nešto zatajio Hard disk, tj. blokirao je sistem Win7 x86, najpre je zabagovao total commander kada sam pokušao da pristupim fajlovima na disku, zatim Explorer (Computer) čekao sam nekih 10-ak minuta da se odbaguju, medjutim ništa, zatim sam pokrenuo i Everest ultimate edition, čisto da proverim temperature, koji je takodje zabagovao kada je u inicijalizaciji došao do faze da proverava S.M.A.R.T. uredjaje i tu se i on zaglavio, sačekao sam još koji minut u nadi da će proraditi sve, ali ispostavilo se da je uzaludno čekanje, zatim sam mu zadao restart, takodje na taj način nije mogao da se restartuje, pokušavao je da se izloguje (logging off) čitavih 15 minuta koliko sam imao strpljenja da ga čekam, zatim sam nekoliko sekundi zadržao power button i na taj način sam isključio kompjuter, posle uključivanja sistem je normalno proradio (S.M.A.R.T. u BIOS-u uključen) i nije bilo bagova, jedino što sam primetio kada sam otvorio everest - storage - smart, tu sam primetio da mi prikazuje error 05 Reallocated Sector Count, dok na drugom disku toga
nema.

Da li imam razloga za zabrinutost i da li da backup-ujem sve podatke i da razmisljam o kupovini novog Harda, Koliko je ovo ozbiljno