Prikaz jedne poruke
Stara 28.12.2009, 15:42   #4891
Shumsko_drvece
Starosedelac
 
Član od: 25.10.2007.
Lokacija: Bor
Poruke: 1.529
Zahvalnice: 189
Zahvaljeno 505 puta na 323 poruka
Određen forumom Re: Pogodi avanturu

Ime: The Blackwell Convergence
Razvojni tim/Izdavač
: Wadjet Eye Games
Godina
: 2009
Pogled/Izvođenje
: treće lice
Tema
: kriminalistička
Radnja
: Tridesetak godina nakon drugog dela, duh Džoi je „pratilac“ Rozanđele Blekvel, nećakinje glavne junakinje Blackwell: Unbound-a. Za razliku od svoje tetke, Rozanđela je manje cinična i, uopšteno posmatrano, bezbrižnija osoba: čak ni ne puši kao Turčin, što joj u startu oduzima noir auru prekaljenog detektiva . Zajedno, ponovo će pokušati da podare mir setnim njujorškim dusima, te na najbolji mogući način iskoriste dar (ili prokletstvo) porodice Blekvel.
Tip grafike
: crtani film / realizam
Oficijalni sajt
: http://www.wadjeteyegames.com/
Opis
:
UHS link
:

...Dijalozi su i dalje dobri, glasovna gluma takođe, džez muzika je pažljivo odabrana ne bi li dodatno „nabudžila“ atmosferu, likovi su uverljivi i životni, a grafika je napravila ogroman korak unapred, i pretvorila se u minijaturno remek-delo (u svom delu univerzuma, što će reći – jedna je od najboljih predstavnika „zrnaste“ umetnosti, koju će sa trona kojim trenutno suvereno vlada kao bosonogi kralj Konan nad svojim kraljevstvom , eventualno, moći da skinu tek buduće nade retro-avanturizma poput Heartland of Darkness-a ili Resonance-a...)

Šta onda ne valja?

Ako ste odigrali prethodne dve igre u serijalu (pilot epizodu ne računam, pošto se ista može posmatrati kao „probna vožnja“, „opipavanje pulsa priči u nastajanju“ ili, jednostavno - kao eksperiment) sva je prilika da ćete ovu epizodu doživetu kao neku vrstu ceđenja suve drenovine. Give it a rest, Mr. Gilbert! Hoćemo nove priče!

Ono što je dobro u čitavom ovom zamešateljstvu je što vam, na sreću, predznanje radnje prethodnih delova neće smetati pri konzumiranju ovog. Tačno je da su mnogi likovi ponovo u igri, ali javljaju se na nenametljivi, diskretni način – onako kako su i likovi poput lobanje Murrya ili iritirajućeg prodavca Stana utkani u nove epizode Majmunskog ostrva.

U mane, naravno, ne ubrajamo činjenicu da se igra odvija na svega desetak lokacija, i da se završava za relativno kratko vreme. Košta 15 dolara, tako da...

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	SNAG-0013.jpg
Viđeno:	9 puta
Veličina:	33,1 KB
ID:	32595Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	SNAG-0011.jpg
Viđeno:	12 puta
Veličina:	55,0 KB
ID:	32596Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	SNAG-0001.jpg
Viđeno:	5 puta
Veličina:	31,3 KB
ID:	32597
Shumsko_drvece je offline   Odgovor sa citatom ove poruke