Prikaz jedne poruke
Stara 16.10.2009, 17:55   #4717
zoran845
Deo inventara foruma
 
Član od: 7.6.2007.
Lokacija: Naissus (M.S.)
Poruke: 4.729
Zahvalnice: 872
Zahvaljeno 2.575 puta na 1.457 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845
Određen forumom Re: Pogodi avanturu

Dobro, i šta sad? Sam sam dao odgovor na sopstveno pitanje, imam bod i čast da postavim narednu avanturu?
Neće da može. Dijego je tačno odgovorio i ima pravo da nastavi lanac pogađanja!



Ime: A Tale of Two Kingdoms
Razvojni tim & Izdavač: Crystal Shard
Godina: 2007.
Pogled/Izvođenje: TP/P&C
Tema: fantastika, bajka
Tip grafike: 2D, (pomalo "kartunoliki") realizam
Oficijelni sajt: http://crystalshard.net/atotk.php
Radnja: Kraljevstvo Tejlin muku muči sa neprijateljima, a plemstvo na dvoru se bavi spletkama oko naslednice prestola, princeze Rijanon (Rhiannon). Vama je u igri dopala uloga junoše očeličenog u borbama protiv kralja Vortigerna (gospodara Tejlina) - Melduna Uajtblejda (Maeldun Whiteblade), koga na samom početku zatičemo kako srče medovinu i uživa u plodovima jesenje žetve, dok se polako sprema za mirovinu. Ali, (i ovde, kao i u životu, uvek ima "ali") raspuštenom Meldunu stižu glasnici preko kojih ga kralj, njegov dojučerašnji neprijatelj, poziva u pomoć protiv nadolazećeg neprijatelja. Nije lako ostaviti svoj dom, obilje plodova i ladovinu, no Meldun shvata da ako pod naletima goblina padne Tejlin, ni njegova zimnica (o kulenu i rakiji da ne govorimo) neće dugo biti sigurna, pa se laća buzdovana, mača, itd. i kreće da bije dušmane, ne sluteći da ga čeka mnogo više od onoga čemu se nadao.
Opis: http://www.mobygames.com/game/window...f-two-kingdoms
UHS link: nema
Walkthrough (dva "komata"): lepši & ružniji
Za: radnja, zagonetke, muzika (ciglo 75 minuta!), titlovi, dužina, cena (igra je besplatna), atmosfera kao u "Sijerinim" igrama King's Quest, pet različitih krajeva; nekoliko sporednih квестова (sa po bar pet zagonetaka!) i alternativnih rešenja, što vas tera da igru iznova pređete; saradnja sa NPC-ima, poprilična dužina (kažu da ima dvadesetak sati igranja, i to ako ne pređete sve квестове!), dobijanje bodova (baš kao kod "Sijere"!) - za one koji to vole, lepo animirane scene (ptice lete i sleću na grane, voda se mreška, vidre izlaze na obalu, lišče pada sa drveća,...)
Protiv: umiranje (baš kao kod "Sijere"! - vidite pod "Интересантноћа"), nema glasova (војсинга), demode grafika, dobijanje bodova - za one koji to ne vole
Интересантноћа: Hiljadu i jedan način da riknete u AToTK ili: Šta sve ne možete u Tejlinu kad ste mrtvi
Zanimljivost: Igra je prvobitno trebalo da se pojavi kao nezvanična, фан-мејд igra "King's Quest II 1/5" (dva i po) u izvedbi Solar Crescent Studios, ali se od toga odustalo, pa je ova avantura urađena kao samostalni projekat brojnog autorskog tima, nezavisan od serije KQ. Avantura je urađena pomoću AGS-a.
Bottom line: Odlična igra ako imate maštu a nemate pare za izvikane i precenjene "veličine". Kažu da je ovo jedna od najboljih AGS avantura svih vremena - probajte je obavezno.
Mesto za nabavku: http://crystalshard.net/atotk.php?page=down
Tema na Forumu SK: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=29867

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	0001.jpg
Viđeno:	21 puta
Veličina:	86,6 KB
ID:	31252 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	0002.jpg
Viđeno:	20 puta
Veličina:	97,5 KB
ID:	31253 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	0003.jpg
Viđeno:	14 puta
Veličina:	67,7 KB
ID:	31254
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke