Prikaz jedne poruke
Stara 13.9.2009, 10:11   #4577
zoran845
Deo inventara foruma
 
Član od: 7.6.2007.
Lokacija: Naissus (M.S.)
Poruke: 4.729
Zahvalnice: 872
Zahvaljeno 2.575 puta na 1.457 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845
Određen forumom Re: Pogodi avanturu

Citat:
Shumsko_drvece kaže: Pregled poruke
Hard Evidence - Marilyn Monroe Files.


Ime: Hard Evidence: The Marilyn Monroe Files
Razvojni tim/Izdavač: T1 New Media/Novell
Godina: 1995.
Pogled/Izvođenje: 2D, FP/P&C
Tema: krimi-priča, istorija (teorija zavere )
Tip grafike: realizam/FMV
Oficijelni sajt: nema više
Radnja: Zagonetna smrt čuvene starlete i seks bombe Merilin Monro predmet je interesovanja četvorice ljudi kojima ćete u ovoj avanturi upravljati. Novinar, policajac, mrtvozornik/forenzičar (nije Gil(e) Grisom ) i advokat/državni tužilac kopaju svako za svoj račun po dokumentima, zvučnim snimcima, filmovima ne bi li otkrili ko stoji iza (kako sumnjaju) ubistva sisate plavuše - "Твенти Сенчери Фокс", Fidel Kastro, predsednik Kenedi, mafija,... (vanzemaljci i Paja Patak?) samo su neki od osumnjičenih.
Opis: http://www.mobygames.com/game/hard-e...n-monroe-files
UHS link: nema
Walkthrough: http://www.justadventure.com/Walkthr..._Evidence.shtm
Za: upravljanje sa više likova, kriminalistička priča, obilje autentičnih dokumenata koje valja istražiti, neopterećivanje hard diska (jedva 1 MB materijala se instalira na hdd, ostalo se tera direktno sa CD-ROM-a), brzo prelaženje sa jedne na drugu lokaciju, mnogo toga da se vidi/čuje/pročita, mogućnost pisanja i čuvanja/štampanja sopstvenih beležaka, zanimljiv prikaz učinka u igri preko trake sa procentima ostvarenog (premda lično ne volim da znam koliko još ima do kraja igranja), dobra zvučna obrada (muzika, glasovi, efekti), čak osam mogućih krajeva/scenarija smrti MM
Protiv: interfejs je uglavnom sa nemačkim natpisima, nepostojanje mogućnosti da se sačuva pozicija, poduži uvod koji ćete (skoro u celosti) morati da gledate svaki put kada započnete igranje, nemogućnost preskakanja video-snimaka (ima da ih gledate sto puta), (za nepismene i nestrpljive) mnogo toga što mora da se vidi/čuje/pročita
Zanimljivost: Daril F. Gejts, čuveni policajac koji je (kao ekspert) potpomogao kreiranje "Sijerine" igre Police Quest 4: Open Season, pominje se i u vezi sa (navodnim?) ubistvom holivudske boginje.
Tehnička napomena: Igra je pravljena za Windows 3.1, pa ne znam koliko šanse/smisla ima terati je na Windows 7 (ovo kažem da bi predupredio neminovno Drašketovo pitanje ).
Bottom line: Ako ste zaluđeni likom i delom popularne "Merilinke", ili vam njena smrt ne da mira već decenijama, a uz to obožavate da satima čitate suvoparne dokumente i gledate arhivske filmove - ova igra je napravljena za vas. Ostali... procenite sami.

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	001.jpg
Viđeno:	5 puta
Veličina:	41,8 KB
ID:	30702 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	002.jpg
Viđeno:	5 puta
Veličina:	25,5 KB
ID:	30703 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	003.jpg
Viđeno:	8 puta
Veličina:	60,8 KB
ID:	30704

Citat:
Pjanovic kaže: Pregled poruke
Bez Playboy slike MM, ne vazi se .
OK, ali spremi se da budeš šokiran:
Spoiler za osobu iz pozorišne lože (ovaj program ne preporučujemo mlađima od 68 godina):

I u srpskom se ne kaže "'Plejboj' slika" (to je engleska sintaksa), nego "slika iz 'Plejboja'"
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke