Citat:
BrutaLiS kaže:
1. Na 1. frejmu u jednom lejeru sam postavio ovu akciju:
i postavio sam 2 butona za gasenje i paljenje pozadinske muzike. Sve je ok, ali kad iskljucim mjuz i opet upalim ne ide u lupu nego samo jednom odsvira? kako da sredim to da ide u loop i kad se upali i ugasi vise puta?
2. Kako da se na odredjeno dugme pojavi galerija(simpleviewer)? imam njen swf fajl, ali neznam kako da je ubacim...

|
Sound klasa sadrži metodu koja ima i dva dodatna parametra od kojih je prvi offset u sekundama od početka pesme a drugi je broj puta koji pesma treba da se ponovi. Ako staviš dovoljno veliki broj puta za drugi parametar mislim da ćeš postići efekat koji želiš.
Kod:
var my_sound:Sound = new Sound();
my_sound.attachSound("sound_id");
on_btn.onPress = function() {
my_sound.start("", 99999);
};
off_btn.onPress = function() {
my_sound.stop();
};
Usput, kod koji si gore ispisao će u najvećem broju slučajeva da izazove greške u izvršavanju jer nisi poveo računa o tome da playback omogućiš tek nakon što se fajl učita. U lokalu učitavanje je brzo ali kada ide preko neta ne možeš da garantuješ da posetilac neće odmah da počne da "drnda" dugme za play.
Evo ActionScript 3 alternative. Ako počinješ da učiš ActionScript preporučujem ti da počneš od "trojke". Možda je takav korak malo teži ali svakako ćeš uvideti veoma brzo njegove prednosti u odnosu na prethodne verzije. Povedi računa da je dole navedeno ime fajla
sound.mp3. Kod se brine o tome da playback dugme "pušta" muziku tek kada se zvuk učita. Nadam se da nisam napravio negde typo u kodu jer sam kucao iz glave bez provere
Kod:
var soundRequest:URLRequest = new URLRequest("sound.mp3");
var my_sound:Sound = new Sound();
my_sound.addEventListener(Event.COMPLETE, readyToPlay);
my_sound.load(soundRequest);
function readyToPlay(event:Event):void{
on_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, playSound);
}
function playSound(event:MouseEvent):void{
my_sound.play();
on_btn.removeEventListener(MouseEvent.CLICK, playSound);
off_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, stopSound);
}
function stopSound(event:MouseEvent):void{
my_sound.stop();
on_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, playSound);
off_btn.removeEventListener(MouseEvent.CLICK, stopSound);
}
Za ovo drugo...Jel to pitaš kako da u SWF fajl ubaciš drugi SWF fajl?