Prikaz jedne poruke
Stara 19.6.2009, 16:32   #14
Branislav Gavric
Banned

Član od: 11.4.2006.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 32 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: Ideja za web-školu programiranja

Re (svima)

Verujte mi da je ovo ideja o kojoj razmisljam vec zadnje 2-3 godine, i takav sajt (AKO se odlucim da ga realizujem) bi imao veoma detaljan odnosno sistematican pristup, cak sta vise, radio bi primer komande - po primer komande, u vecini slucajeva bi pisao i "komparaciju" odnosno "usporedbu" zbog cega je NESTO u jednom jeziku bolje nego to isto u drugom programskom jeziku, sajt bi gledao da najvise pisem u najobicnijem NotePadu, a posle da "hiperlinkujem" teme jednu kraj/pored/oko druge ili u kontinuitetu (segment po segment) u nekom (jednostavnijem) HTML editoru (npr. dovoljno mi je samo da imam 3 boje: recimo bela za teoriju, siva ili tamno plava za listing programskih primera (ono sto bi kucali tastaturom da napisete svoj program) a sa strane linkovi ili direktno download primera ili potrebnih emulatora (npr Qbasic download i td) ili da TO bude linkovano ka oficijelnim sajtovima vezano za temu (npr. - ne znam sad TACNO - Micro$oft/Qbasic)

S tim u vezi sajt ne bi bio puno "zameljan" u grafickom smislu (bio bi "prostodusan" i jednostavan, recimo u bojama slicnim koje se koriste na OVOM forumu), bilo bi mnogo vise teksta (primera i objasnjenja, uredno slozenih) nego "grafike" tako da, bar sto se toga tice, SIGURAN SAM da bi me mnogi kritikovali sto ga jos i GRAFICKI ne "ulepsam" - odmah da kazem da TO necu da radim, zelim da se koncentrisem na tacnost programa koje bih izlagao u procesu ucenja kOda, i zelio bih da imam jedan zaista sistematican pristup u vezi TOGA a NE "lepe bannere" sa strane...

S tim u vezi SVAKAKO bi mi trebala pomoc (posto recimo vrlo malo znam u C-u i slicno) drugih ljudi, ako ih ima da su zainteresovani da u takvom ili slicnom "tonu" salju ili postiraju svoje primere i objasnjenja koja pag moraju biti jasna i pocetniku, ali i dovoljno "zanimljiva" nekome ko se time vec bavi, opet - takodjer i da ista nisu novcano unosna (da ne bude da neko postira neki program kao primer, a onda neko drugi taj download snimi, pa da ga "proda" ili zaradi na njemu - mislim da tako nesto jednostavno ne bi bilo fer)

Sada vidim da ipak (a tako sam i mislio) ima zainteresovanih, zaista to mi je drago, jos jednu veoma vaznu stvar da kazem - jedan ovakav sajt nece moci da se uradi "preko noci" naime planiram da ga pocnem konacno pisati negde danas-sutra, a tek mozda na jesen ove godine bi bio uploadovan prvi "beta" HTML s tim u vezi (OBAVEZNO JAVLJAM kada se to desi, a gledacu da ga stvarno lepo i uradim)

Imajte na umu da je osnovna ideja u srcu ovog "projekta" da se konacno nauce, oni korisnici koji imaju racunar, koji imaju bilo kakvu kancelariju, u kojoj rade bilo kakav posao, da racunar koriste za bilo sta sto bi bilo vise od obicne masine za kucanje (jer 80% firmi i firmica racunar koristi samo u spregi sa stampacem, da u Wordu otvori vec otkucani dokument, potom u dokumentu promeni zaglavlje sa datumom, i tako "izmenjen" dokument "prosledi na stampu")

Sajt se ne bi bavio ucenjem graficke obrade slika / PhotoShopom i slicno, sajt se ne bi bavio rezanjem CD-ova i slicno, sajt bi imao za cilj da takvim, gore opisanim korisnicima konacno pruzi neko pregledno i zdravorazumno mesto gde bi isto mogli da prestanu da koriste digitron SVAKODNEVNO pored stolnog PC racunara

Ono sto sam bar ja imao prilike da vidim - takve "tipe" korisnika zaista zaista ima jako mnogo!
Branislav Gavric je offline   Odgovor sa citatom ove poruke