Prikaz jedne poruke
Stara 18.6.2009, 16:54   #4263
zoran845
Deo inventara foruma
 
Član od: 7.6.2007.
Lokacija: Naissus (M.S.)
Poruke: 4.729
Zahvalnice: 872
Zahvaljeno 2.575 puta na 1.457 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845
Određen forumom Re: Pogodi avanturu

Citat:
Shumsko_drvece kaže: Pregled poruke
Adventures at the Chateau d'Or.
Pokvari mi igranku!


Ime: Adventure at the Chateau d'Or
Razvojni tim & Izdavač: Karma labs
Godina: 2001.
Pogled/Izvođenje: 2D, FP/P&C
Tema: potraga za blagom
Tip grafike: slajd šou/realizam/FMV
Oficijelni sajt: http://www.adventurechateau.com/
Potemkinovo selo od os-a: http://www.karmalabs.com/
Radnja: Bila jednom jedna moderna princeza. Kada joj je ujka odapeo papke dobila je pismo kojim je pozvana u Šato-d-Or (to mu dođe otprilike "Zlatni zamak"), gde je trebalo da pokupi svoje nasledstvo i otkrije tajanstveno blago. Ispostavlja se da je ujka (ko svaki ujak) bio uvrnut i da joj je ostavio i gomilu skalamerija koje treba da joj pomognu na putu do cilja (love?). Vi na početku igre stižete do zamka sa mladom naslednicom i odmah krećete da radite njen posao - istraživanje i "avanturisanje".
Opis: http://www.mobygames.com/game/window...he-chateau-dor
UHS link: http://www.uhs-hints.com/uhsweb/chateau.php
Walkthrough: http://www.gameboomers.com/wtcheats/pcCc/chateau_d'Or.htm
Za: mogućnost biranja stepena težine (dve vrste težine zagonetaka i tri vrste težine pitanja/nivoa znanja u igri), grafika, prilično raskošan i zanimljiv gameworld, edukativnost igre (posebno ako volite Francusku i njenu istoriju), mapa, HIM (Hero's Information Manager, neka vrsta beležnice u koju se upisuje sve što saznate, a to je uvek korisno)
Protiv: slabo razvijena priča, nema titlova (a princeza mrmlja engleski sa jakim francuskim akcentom), teranje igrača da uči o francuskoj istoriji i arhitekturi (što je, priznaćete, neoprostivo) - za neke je ovo verovatno gore nego što su action/timed sequences za moju malenkost, malo zagonetaka, veoma komplikovana vremenski tempirana deonica u kojoj može da dođe i do pada sistema, upotreba QuickTimea (ne znam da li je obavezno instalirati tačno određenu verziju ovog nezgodnog programa, što uvek adds insult to injury), malo igranja, sindrom "Play-it-again-Sam" (zagonetke koje otvaraju neka vrata moraćete iznova da prelazite svaki put kad biste da kroz vrata prođete, što je van pameti), zbunjujuće kretanje (klik na rub ekrana uglavnom vas okreće u mestu za 90 stepeni, ali nekad vas obrne i za 180!), statična grafike, (praktično) nema sporednih likova,...
Kuriozitet: U ovoj igri ste nalik Isusu - možete da hodate po vodi! U dvorištu "šatoa" je jezerce, a vi, kad tuda prolazite, zapucate pravo preko vode (ko budala il ko Isus), umesto da kao smočivo ljudsko biće idete okolo.
Napomena: Igra je na FFC dobila (nečasnu) titulu ghovno i samo dve zvezdice od Rouzmeri Jang (koja je uvek darežljive ruke).
Bottom line: Sumnjivo. Igrajte na sopstveni rizik.

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	001.jpg
Viđeno:	31 puta
Veličina:	77,7 KB
ID:	29604 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	002.jpg
Viđeno:	25 puta
Veličina:	46,3 KB
ID:	29605 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	003.jpg
Viđeno:	17 puta
Veličina:	54,8 KB
ID:	29606
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke