Re: Kuleri za procesor i graficku.
@ Ivanza. Drzim ih u chieftec kucistu tacnije Electro kuciste iz SK Case Chase-a.
Procesor je i zimi furao na toj temperaturi, buka koju kuler pravi prilicno smeta. Zaboravih da kazem da i memorijski moduli znaju da se zagreju, taj problem sam mislio da resim v10-kom zato sto ima produzetak koji bi otisao tik iznad memorije. (Memorija kingmax 4gb na 1066, ali mislim da cu je menjati).
Bazao sam po netu zbog plocinog problema, kazu standard. U vecini slucajeva je termalna pasta ispod heatpipeova skamenjena. Kontam da skinem sve i lepo ispoliram i nanesem nove slojeve.
Grafickoj je istekla garancija na zalost. Hteo sam ja i ranije da skidam plastiku i cistim ali sam se bojao gubitka garancije zbog svog "experimentisanja". Trenutno mi najvise odgovara kupovina duorb-a, posto slucajno prislonih prst na istu i ispekoh se ziv...
Vraticu se na procesor. Kuler mi je bitan, planiram OC sa 3 na 3.6 . Zbog toga sam kontao v10 umesto v8... Nekako mi deluje ozbiljnije i naprednije. Mada su oba kulera dobila zlatne medalje na OC club-u.
Sve ovo me je nateralo i na razmisljanje o novom kucistu. Toplota koju komponente stvaraju ne moze da se razbije ventilatorima koji mogu da se smeste u ovaj chieftec. Vrlo blizu sam odluci o kupovini Cooler Master Storm Sniper-a. Jbg ima 2 dvadesetice i nekoliko 12 - ki. Kontam da cu uspeti bar plocu da o'ladim kako valja...
Edit: Upravo sam citao na nekim forumima da duorb ima nekih problema sa 9800gtx modelima, posle ivesnog vremena se zagreju pa ih cak stock kuler pobedjuje. Mislim da cu uzeti ovo Thermalright HR-03 GT uspem li da ga nadjem kod nas.
Poslednja ispravka: -exodus- (26.5.2009 u 0:57)
Razlog: Dodavanje..
|