Re: Windows 7 - Release Candidate (RC)
Hm, instalirao sam na poslu Win7, na masini koju koristim kao referentnu u servisu, aktivirao preko neta i voila, sljaka kao sat. Brzi je od viste, lepsi, i manje zahtevan, sto ispunjava uslove kao dostojan naslednik Windowsa XP.
Sto se tice rezanja imagea koji ste skinuli sa M$ sajta, batalite MagicISO-e, Alcohole i ostale imaging programe, zato vam i brljavi pri instalaciji. Potreban vam je samo Nero Burning Rom, pokrenite, idete cancel na prvi prozor, potom na opciju recorder i izaberite opciju Burn Image, ostatak je lako ispratiti. Probah i ja da ga mountujem u daemonu i odatle ekstraktujem, uspelo, narezao na cd i nece da se instalira. Odradio preko Nera i sve prodje bez problema.(barem kod mene slucaj, ne mora da znaci)
Mane: Pojedini uredjaji jos uvek nisu podrzani ili im su im dosta slabije preformanse (tipa Raid dva Hitachijeva hdd-a od 500 gb malko sporije radi nego pod XP-om)
Poboljsanja: dosta brzi od Viste, sa manjim procentom konzumiranih sistemskih resursa ( Phenom X4 zauzece nekih 20% sa nekih sest-sedam aplikacija otvorenih u isto vreme (mozilla, torent, nero, winamp...), dosta pregledniji i lepsi GUI (subjektivan osecaj)
Testirano na sledecoj konfiguraciji: AMD Phenom II X4 920, Gigabyte GA-MA790X-DS4, 8 Gb TakeMS ddr2 800mhz, Ati Radeon 3650 512mb/256bit ddr2, OCZ SXS 600w, Hitachi 500 gb komada 2
|