Citat:
holodoc kaže:
Nope... HP-ovi su mrcine što se tiče sirove snage ali su zato blato za prikaz boja. Znam zato što su do sada svi moji laptopovi bili iz dijapazona HP-a a i pošto pratim kompletno dešavanje na polju njihovih laptopova  Za ostale dodueš znam samo generalno opšte poznatu stvar da laptopovi nisu nikako dobra zamena za kvalitetnije monitore.
|
Otići ćemo predaleko od teme, ali ne mari (makar što se mene tiče, a valjda tiče u ovom podforumu

).
Pošto znam da pratiš HP-ov program i politiku, pitao bih te šta misliš o dva njihova najnovija modela iz
multimedia linije,
HDX16 i
HDX18? Konkretno, vezano za kvalitet ekrana i slike, pošto o tome ide riječ u ovoj temi? Ja sam imao prilike na kratko da radim na HDX16, ali nedovoljno dugo da bih dao iole valjanije mišljenje o slici (jer sam za tih 4-5 minuta provedenih sa laptopom bio isključivo u MS Wordu 2003). Tastatura, kvalitet izrade, komponente, raspored konektora, sve je na najvišem nivou kod ovog modela, u šta sam se, kao što rekoh, i sam uvjerio. Međutim, o ekranu ne mogu dati sud, zbog toga te i pitam za mišljenje, naravno, ako si upoznat sa modelima
Na internetu, iz kompleksnih recenzija poznatih i pouzdanih
notebook sajtova čuo sam samo riječi hvale za HDX16 i HDX18 vezano za ovu tematiku. Veliki ekran (16" i 18.4"), vjerne boje, sjajni uglovi gledanja, slika prijatna za oči. Pored toga, redovno je na vrhu liste preporuka korisnicima koji traže snažne laptop mašine za Adobe Photoshop, rad sa 3D alatima, obradom fotografija i slično.