Prikaz jedne poruke
Stara 5.7.2008, 12:44   #9
DarkNemos
Veteran

Član od: 14.3.2007.
Zahvalnice: 191
Zahvaljeno 208 puta na 123 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DarkNemos Slanje poruke preko Skypea korisniku DarkNemos
Određen forumom Re: Mini Studio Proba

Ma ovo je samo proba. Tebi je lakse jer imas RAW. Ja vec moram dosta da experimentisem.

Naime provalio sam da problem pravi softbox jer kad uzmem balans belog sa objekta tj papira i fotkam sa box-om pojavljuju se zute nijanse. E sad dok sam eksperimentisao stavljao sam i po 4-5 papirnih maramica presavijenih na cetvrtinu i dosao do zakljucka da sto vise maramica stavljam sve vise i vise su mi zuti renderi. Stavio bih ja i jedan sloj ali problem mi pravi budjavi fokus () koji nikako da uspe. Ko sto vec rekoh, da bih u mojim uslovima dobio difuzne senke sa ovim setup-om moram da odaljim tj da distanciram izvor svetlosti (blic) od objekta a kada to uradim ne mogu da fokusiram. Moracu jos da eksperimentisem dok ne dobijem zeljeni rezultat. Mislim da je fora u tome sto slika u mnogome zavisi od blica. Mozda previse zavisi od blica. Podesavanja manual moda su jako slaba i kada se fokusira on ne razlikuje objekat od ostatka jer mu je sve previse crno. Neko ambijentalno svetlo pretpostavljam da bi pomoglo ili neka lampa da se stavi iznad objekta.

Ko sto rekoh moram da eksperimentisem
DarkNemos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke