tema: Mac OS x86
Prikaz jedne poruke
Stara 15.11.2005, 16:13   #6
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.236 puta na 1.274 poruka
Određen forumom Re: Mac OS x86

Citat:
sirNemanjapro kaže:
valjda dovoljno obavesten.
Poz za neupucene!
Well... Radio sam na Mac-ovima u stamparijama i dizajn studijima mnogo duze nego sto mozes da predpostavis i ruku na srce do OS 8.6 nije bilo problema... ali sto je vreme odmicalo kvalitet je padao a astronomska cena ostajala... Vrhunac je bio kada smo (mislim 2001) kupili dva nova racunara za prepress oba @866Mhz P3 & G4 512ram... itd. Na G4 je bio OS 9.2 na P3 win2000, Pogodi koji je bio brzi i 3x jeftiniji... G4 je stalno imao problema sa fontovima, mrezom, drajverima za ovo ili ono... A kada smo napravili inspekciju hardvera u mac-u je osim ploce i procesora, bilo sve isto kao na PC-u (memorija, graficka, cd-r....). Onda je dosao prvi OS X, oooo, kako je to bilo frustrirajuce... stalno mu je nesto falilo, bombi je bilo ko u partizanskim filmovima... pa zakrpa ova pa ona, dodaj ovo ili ono, jaguar panter... Radio je dobro samo ako ne diras nista drugo osim photoshopa i Quarka,... jos i Ilustrator bi vec bio problem... A da ne bude da je samo moje iskustvo, imao sam prilike da pricam sa kolegama iz drugih prepress studija sa slicnim iskustvima...
Odlicna je to masina za internet (nema gamadi), "smekere" i sekretarice...
To sto je izasla gomila OS X-a ti valjda govori da nesto nije u redu...
Imali smo prilike, inace, da probamo (kolega Srdjan, takodje visegodisnje iskustvo na Mac-ovima) i prvu verziju OS X-a na PC-u i nismo se nesto odusevili...
Da, izgleda lepo, ali...

Jedva cekam da procitam tvoje prve impresije i tutorijal.

Poslednja ispravka: oluja (15.11.2005 u 16:15)
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke