Citat:
Marko_L kaže:
E moja Imzadi  Ljubav ? Ma daj, zašto koristiti ljubav kao izgovor za nekorišćenje mozga ?
Mislim, vidi, ljubav jeste jako lepa stvar, međutim kada dođe do toga da već hoćeš da se udaš za nekoga, pa prvo raščisti sama sa sobom da li ćeš moći da živiš sa svim njegovim manama i vrlinama, i da li ti to odgovara. Tada se ljubav ostavlja po strani, i nju treba da zameni surova logika. Pametna žena će to i uraditi, a ova druga će da ubedi sebe da je ljubav sasvim dovoljna, pa će posle kad bude kasno da ispravlja krive drine. To valjda Rhy pokušava da kaže. Zato i ne razumem ovo tvoje...
|
Kad dođe do toga da hoćeš sa nekim da živiš, nema tu logike. Opet ću ponoviti onu izreku: "ljubav je slepa". Pobogu, kako možeš da kažeš da se u tom trenutku ljubav ostavlja po strani i da je zamenjuje "surova logika"? Samim tim što si umešao ovde surovu logiku, time nipodaštavaš ljubav, jer te dve stvari ne idu zajedno!

Jer lepo si rekao: "
da li ćeš moći da živiš sa svim njegovim manama i vrlinama" isto tako i druga strana. Radi se samo o uzajamnom razumevanju i poštovanju... nema tu neke logike. Ovo dvoje ide sa ljubavlju.I to je to. Kraj.
Citat:
Marko_L kaže:
...Međutim ako pričamo o prosečnim ženama, kojima kompjuter predstavlja samo još jednu "spravu" za zezanje i igranje, koje niti razumeju šta je programiranje, niti zašto je video igra toliko dobra stvar, niti imaju želju da sednu i vide šta to njihov dragi radi, već samo pitaju "E koliko ćeš para za to da uzmeš ?"
|
Mešaš pojmove. Ok, ovde jeste u pitanju tema o programerima, ali nečiji muž može biti i arhitekta, i doktor, i advokat - da li to znači da "prosečna žena" mora biti upućena recimo, u medicinu i farmakologiju da bi razumela i podržala maksimalno svog muža doktora? Ili je normalno da ga pita koliko para zarađuje i da se dalje ne meša u njegovu profesiju? Hoćeš da kažeš da dvoje ljudi ne mogu da opstanu zajedno ako ne poznaju istu materiju ili šta?!!
Citat:
Marko_L kaže:
Eto vidiš, i ti koja si, hajde da kažemo u "kompjuterskom svetu", kažeš da bi takav lepo našao vrata. Pa šta onda treba da uradi ona koja o kompjuterima ne zna ništa i koja bi vrlo rado to "sokoćalo" izbacila iz kuće i umesto njega stavile nekoliko saksija sa muškatlama
|
Ne, našao bi vrata onoga trenutka kada bi sve svoje strasti stavio iznad nas dvoje - što znači da dvoje ljudi moraju uzajamno da se poštuju i da se koriguju jedno prema drugom. Daleko bilo da zaboravi zbog mene svoj kompjuter ili prijatelje, onda ne bi bio za mene ličnost koju volim i poštujem, već labilna osoba. U pitanju je prilagođavanje na drugu stranu koju voliš. Glupo je reći žrtva (prejaka reč), ali tako nešto. I sa jedne i sa druge strane. Dozvoljeno je sve kao i ranije, ali, znaš kako - da bi nešto dobio, nešto moraš i da daš...
Nađi sebi devojku koja će te istinski voleti (kao i ti nju), pa ćeš onda biti adekvatan da pričaš o ovakvim stvarima. Tada ćeš shvatiti.