e ovako:
Ja imam već jedno 9 meseci WD passport od 60GB. Za njega imam samo reči hvale. Tih, brz (brzina prenosa od 25-30MB retko kada manja, ako ne veruješ staviću screen shot iz tot commandera

).
Otprilike, moj odgovor bi ti bio kao i onaj prvi-drugi u ovoj temi.
Radi savršeno i na xp-u i ubuntu-u. Ono za napajanje sa laptopa, što je neko pomanuo, je vrlo verovatno, jer kad odem kući na starom kompu koji ima neko kinesko napajanje, na onim prednjim usb-ovima neće da radi. Dok ovde u Bg, na novom (gde imam lc 550w) radi savršeno na svakom usb portu (pa čak i kad ga nakačim na produžni, koji sam dobio uz flesh). Uz njega se dobije i neki software za back-up i picasa itd, ali ja sam to prebacio na komp da ne zauzima prostor, a instalirao portabl aplikacije (
http://portableapps.com/).
Napaja se sa jednog usb kabla, dok se oni transcendovi jet(nešto) napajaju sa jednog, a za prenos podataka koriste drugi kabal, ili varijanta sa adapterom. Samo su takvi bili u ponudi kad sam ja kupovao, možda sada ima boljih...
E da, ovaj hdd je od 2.5 inča, vidim po netu da su dosta pojeftinili. a imaš i one od 1.8˝.
Da ti ne tražim slike sad (spava mi se), proguglaj malo.
poz