Athlon 2400+
Imam jedan problem. Zanima me da li neko zna do koliko moze da se klokuje xp 2400+ na ploci MSI K7N2 DeltaL? Ja sam uspeo da podignem magistralu na sa 133 na 146 sa mnoziocem 15 i dobio sam 2190mhz i mislim da je to neki maksimum. Pri sledecem povecanju magistrale sa 146 na 147 nije radio stabilno, startovao je windows ali se posle nekog vremena pojavljivao plavi ekran (na 150 mhz nece cak ni windows da podigne). E sad sta se dalje desava, pri podizanju magistrale on mi podize i magistralu za memoriju, na sta ja smanjim odnose dveju magistrala i opet je negde oko 200 mhz za mem (ili mozda ne treba teziti da uvek bude oko 200 mhz) Da li je opasno ako ode na 250-300?. Sledece sto me muci jeste problem sa mnoziocem. Po defaultu je x 15, ali kad u biosu udjem u meni za podesavanje mnozioca nalaze se vrednosti od 0 do 13. Nigde nema 15, 14.5, 14. Kako onda on po defaultu drzi 15? Posto sam po mom misljenju dobio neki maksimum (ponavljam po mom skromnom misljenju) interesuje me da li bih mogao dalje bezbedno dizati magistralu, posto bih smanjivao mnozilac (mislim da li bi to funkcionisalo i da li tako treba). Suicide Samurai je na identicnoj ploci i sa xp 1700+ dogurao do 200 a ja ne mogu ni do 150. Sta je to u pitanju (u prevodu: gde gresim?) Mozda bi bilo korisno da napomenem da imam 2x256 mb super talent memorije i 1x256 kingston memory (a mozda ovaj podatak za memoriju i nema nekog znacaja)
|