Evo malo apdejta na temu iz ličnog iskustva. Ubacio sam RX6800 juče u svoj komp sa Seasonic Focus Gold 550W. Odigrao tri sata FFVII remake bez problema. Nije baš neka super zahtevna igra, ali se vrtela u 4K i sa otključanim fps... tj. pržila se karta često na 99% ali napajanje nije posustalo. CPU je Ryzen 3600 i imam 2 SSD-a i 2 HDD-a.
Stojim na okidaču da uzmem novi Seasonic Prime 850W ako zatreba ali baš želim da vidim da li će biti ikakvog problema ovako - a kladim se da neće. Matematika je jasna. Sistem skupa ne prelazi 400W na 12V što se TDP-a tiče. Ostaju oni GPU pikovi u potrošnji, to su milisekunde kad ceo sistem u teoriji može da povuče 450~500... a napajanje isporučuje 540 na 12V i pritom je na testovima moglo da pogura 10% više od deklaracije bez problema. Znači ima i rezerve.
EDIT:
Takođe sam isprobao undervolt. Model je
Sapphire Pulse koji fabrički drži 1025mV, posle malo čitanja na netu, vidim da je skoro sigurica da može da radi na 900mV i probam. Potrošnja opala za 40W a performanse iste. Prolazi stress test, prolazi par sati igre u RE4 remake. Probaću još više da spustim... vidim hladno ljudi izvlače 30% manju potrošnju sa gubitkom 3% performansi.