tema: Syberia 3
Prikaz jedne poruke
Stara 31.1.2024, 3:23   #129
ogisha
Veteran

Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 365
Zahvaljeno 367 puta na 245 poruka
Određen forumom Re: Syberia 3

Toliko se pisalo o ovoj igri pre 15 godina ovde na forumu, a otkako je izašla svega par mišljenja Razbežali se ljudi.

Prešao sam je u 2024. i plašim se da pomislim u kakvom je stanju igra izašla 2017. ako je finalno izdanje u ovom stanju... Neću da kažem da nisam igrao igru sa gorim kontrolama, sećam se da je bilo nekih katastrofa pre nekih 20ak godina al za igru ovog renomea i još izašlu skorijeg datuma je prosto nezamislivo. Na kakvim li su mukama bili ako su nešto ovakvo mogli da izdaju... Od loših stvari: trome i neprecizne kontrole, troma kamera, nestajanje kursora, povremeno štucanje slike, gluma sporednih likova poprilično traljava (plus što se dešava da mlađi glumac daje glas nekom starijem liku na ekranu i obrnuto, što ume poprilično da štrči)... Ali i pored svega toga, baš mi se igrala Syberia iako je priča zaokružena sa drugim delom i iako sam rekao da neću dalje, tako da sam prešao preko ovih brljotina i terao do kraja.

Priča je direktan nastavak na dvojku. Razvodnjavanje, nepotrebna stvar ali hajde, dopala mi se, ima vajb druge igre i vuklo me je da pređem do kraja. Atmosferi dosta doprinosi i fantastična muzika koja prati ceo serijal. Zagonetke nisu preteške, osim pojedinih al to je u današnje vreme nebitna stavka. Ako bih pravio neku gradaciju onda bih igri dao 7/10 (prvi deo je neprevaziđen sa 10/10, a drugi 8/10). Završetak trojke ne zatvara novu celinu već ostavlja cliffhanger tako da je potreban prelazak i ovog poslednjeg dela, The World Before, što me čeka u budućnosti. Ako je neko željan Syberie, negativna ocena koju igra dobija je većinski vezana za tehničku stranu, što je sasvim opravdano ali ako ste spremni da pređete preko toga radi priče onda je slobodno odigrajte. Dođe mu nešto kao četvrti Indijana Džouns nakon završene trilogije.
ogisha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke