Citat:
water wizard kaže:
nekad za 200e si imao 256bitnu grafičku novu, kakav entry level
|
Bas to, cene u odnosu na ono sto dobijamo su nenormalno skocile.
O tome sam nedavno bas pricao sa Flamingosom, on se namucio, mesecima trazi, da nadje odgovarajucu grafu za komp koji sastavlja. Te se malo nostalgicno setih kako sam pre 6-7 godina prodao item iz Dote i uz doplatu od oko 200e za grafu sam imao komp - koji je mogao bez problema da proprati igre i to skoro uvek max podesavanja. Tako da po mogucnostima koja su se pruzala, 200 je bar po mom pojmanju bilo daleko iznad entry levela, koji je bio od 100 do 150. Secam se da je cak ta grafa bila na losem glasu i da su ljudi savetovali da se uzme rx580 i ustedi dodatno, iako sam tada bio pred kraj studija i nisam hteo da se razbacujem parama, nesto me je vuklo da ipak odaberem RX 590 i bio sam zahvalan jer je terala sve, pored narativa da nije za 2k, cak je i to mogla.
Kontrast tome je ovo sto imamo danas, pitam se da li su i moji stavovi i razmisljanje postali izvrnuti, pa mi deluje normalno da tastatura kosta bar 200e, a graficka bar 1000e - sto bi recimo u proslosti bilo vecini neprihvatljivo.