tema: God of War
Prikaz jedne poruke
Stara 8.11.2022, 14:08   #295
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
Određen forumom Re: God of War

Gledajući prve utiske o nastavku, naterah se da završim ovaj prvi deo. Sve u svemu dobra igra vrhunske produkcije i glasovne glume. Igrao sam na normalnoj težini i u početku sam ponekad umeo da zaginem, kasnije je postala prilično laka kad sam se navikao na kontrole i ojačao, a mali ume da bude odlična pomoć u borbama, pogotovo za slabije ali brze protivnike. Sama borba i osećaj makljanja je vrlo zadovoljavajuć što se mene tiče.

Igra jeste 3D metroidvania i to mi ne smeta, ali ako se pogleda kroz fenomenalnu produkciju sam gameplay ima itekako mesta za napredak. Imao sam utisak da igra vrlo često ima ničim izazvane prazne i spore momente kroz koje samo držim palicu napred, gledam i slušam. U početku mi to nije smetalo jer volim story driven igre ali kako je odmicalo, sve me je više smaralo. Dešavalo mi se da u sat igranja imam pola igre a pola skriptovanih sekvenci... A svesno sam rešio da igram umesto da gledam Netflix to veče. Takođe, neka ograničenja kratosovog kretanja su baš jasno nametnuta npr. to što je tenk koji nema skok sem kad je skriptovan. To je učinilo da dizajneri nivoa mogu da se opuste i bogu rata nameću zagonetke tipa "kako preći preko kocke visine njegovih ramena koja blokira put". Ali OK, to prihvatam kao dizajn igre i tako je... mada je moglo bolje.

Sve u svemu sasvim dobra igra vrhunske produkcije, glasovne glume, animacije, dizajna likova... Ali kad se to ogoli i pogleda sam gameplay, pa recimo da je originalni Darksiders po meni solidno bolja igra ovog tipa što se gameplay-a i njegove raznovrstnosti tiče (ono je metroidvania za 10, a ovo za 7).
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke