Citat:
LORD MJ kaže:
Nazalost ne mogu da idem preko 60 Hz jer moja graficka to nece moci podrzati. I ne, nemoj sugerirati upgrade graficke, cak ni polovno, to jednostavno ne dolazi u obzir.
A tek tvoje preporuke u zadnje paragrafu ne piju vodu. 144 Hz, panel od 27 inca na GTX 960? Jedino ako hocu stvarno veliki slideshow.  I zakrivljen panel si tamo stavio... Fuj, nikada. Pre ce se Pakao smrznut pre nego sto ja tako nesto uzmem.
A nije da imam neku preteranu zelju da idem preko 60 Hz. Bukvalno mi je cilj da zamenim svoj stari monitor, sa modelom slicnih specifikacijama. A to U2419H radi savrseno.
Shvacam da cu mozda malo preplatiti, ali sam stvarno uzivao u kvalitetu slike na starom, a novi monitor je u okviru budzeta.
|
Uf, ajmo redom.
1.) Graficka ce itekako podrzati 144Hz, ali je pitanje u kojim igrama. Nesto tipa CSGO ili Overwatch juri na 144Hz i na GTX 960, nesto kao sto je R6:Siege nece moci. Graficki intenzivne triple-A naslove neces igrati na tom framerate-u ni sa RTX 3090, jednostavno nisu dizajnirani oko toga (think RDR2, Cyberpunk).
2.) Monitor se future-proofuje mnogo vise nego GPU pa i CPU jer monitor menjas znatno redje (po nekom nepisanom pravilu). Prelazak sa 60Hz 1080p na 60Hz 1080p a da pritom imas budzet za bolje je...u najmanju ruku, cudan.
3.) FreeSync/G-Sync jesu fantasticne stvari i rekao bih da su najvise uticale na poboljsanje kvaliteta igranja od svih tehnologija u poslednjih nekoliko godina, ali hbg, Nvidija je dala Freesync podrsku samo Pascal+ generacijama. To je i dalje bolje od nas koji smo uzeli G-Sync monitore pre 4-5 godina i na kraju ostali vezani za Nvidija karte ako hoces da koristis funkcionalnost koja je 200e skuplja u startu od Freesync varijante (na drugom kompu je XB271HU i hteo ne hteo tu uvek mora da bude Nv karta).
4.) AOC 24G2U je dobio fantasticne recenzije po vecini pitanja (boje, odziv/motion blur, overdrive/overshoot itd). Taj Dell nikako ne moze biti bolji izbor za slicne pare OSIM ako ti primarna namena nije iskljucivo posao a gaming sporedni (za sta ce posluziti dobro naravno). Imao sam U2311 (godinu dana stariji model od tvog) i nisam imao zamerki, ali stvarno ne moze da se poredi ni sa XB271HU, ni sa AW2518HF a ni sa sadasnjim Dell S2721DGF. Jednostavno su ovo "dedicated" gaming monitori, dok UltraSharp nije.
144 Hz je neuporedivo bolje iskustvo i tokom obicnog kretanja kroz Windows. Po meni je ludost dati 25000 din. za 60Hz u 2021., ali tvoj novac i tvoj izbor. Neces pogresiti ni sa Dell-om naravno, ali opet mislim da nije optimalna kupovina.