evo.. da ne prepisujem i objasnjavam samo cu citirat sa drugog foruma i isto je bilo kad sam ja uzimao k750:
Citat:
najverovatnije da ćeš kupiti upravo telefon sa R1CA021 i to CID49. Počev od R1AA008 pa na dalje sve su verzije stabilne i dobre.
Najuočljivije promene:
R1CA021 - ukinut zoom pri maksimalnoj rezoluciji (s toga se ne bih složio da je bolji od R1BC002, kao ni od mog R1AA008). Camera SW promenjen sa 4.5 na 5.3
R1DB001 - pogoršan kvalitet MP3.
Obrati pažnju kako je skidan sa mreže (ako je skidan). Uđi u servisni meni i pogledaj (pored verzije softvera) i CDA kod. CDA 102337/xxx i CDA 102338/xxx su važeći CDA kodovi za K750i. Ako vidiš CDA 000000/xx ili CDA 100000/xx ili bilo šta drugo znači da je budžen (što ne mora da bude uvek loše, ali ipak...). Takođe ako u nastavku vidiš 1EOW to je signal da je nešto prčkano po telefonu (najčešće ubacivani jezici koji ne pripadaju regionu za koji je telefon namenjen).
No, šta god uzeo, na kraju uvek možeš da ga flešneš na softver koji tebi odgovara, čak iako je CID49
|
znaci kad udjes u service menu / software info imas prvo verziju main firmware-a, pa verziju sw displeja i kamere.. onda imas deo koji pocinje sa CUSTOMIZATION. E tu normalno pise CDA pa u sledecem redu region (npr EUROPE_1 ili EMEA_2). E odmah ispod toga stoji (u novom redu) 1EOW
ako se jezici na telefonu ne poklapaju sa regionom i sa CDA.