Prikaz jedne poruke
Stara 8.5.2018, 8:44   #9
nightflier
Veteran

Član od: 4.3.2008.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 10 puta na 9 poruka
Određen forumom Re: Nov Ryzen konfiguracija i apgrejd starog Fenoma

Citat:
Vlad Cepesh kaže: Pregled poruke
Vidim da u staroj masini imas 600W Chieftec, a pominjes 420W model. Mogao bi da das tacno nazive komponenti, pa da ti slozimo nesto kvalitetno.

Postoji i opcija da uzmes odmah nesto tipa:
Core R5 1400, 2x4GB 3000MHz Geil Evo, MB Asrock AB350M Pro4 i Asus GeForce 1050ti Cerberus, i ostaje oko 1000 i nesto za neko budzetsko MS Industrial kuciste. Mislim da za tvoje namene dobijas ovako odlicnu masinu, koju mozes da blago overklokujes ako hoces, kao i odlicnu graficku za 1080p igranje. Ovu masinu 420W napajanje ce da odlicno pokrije. Ne moras da odlazes previse kupovinu ostatka komponenti. Ako bas hoces 2x8GB, onda idi slobodno na Picardov predlog uz R5 2400G
U mašini iz profila je napajanje od 600 W, ali imam u šteku i jedno Cooler Masterovo napajanje od 430 W. Pošto mi je ideja bila da u postojeće Dragon kućište ugradim nove komponente, pitao sam da li je ovo slabije višak napajanje dovoljno da tera fenoma i grafičku iz stare konfiguracije, tako da u postojećem kućištu ostavim i napajanje. Ali pošto to već nije slučaj, ili je makar upitno, svakako ću kupiti novo napajanje za novu konfiguraciju, a postojeće napajanje će ostati upareno s fenomom i 5850, koji idu kod moje keve na vikendicu

Mada, zapravo, šta ako kupim recimo Ryzen 5 2600 i zadržim 5850 na neko vreme? Kakva je ona u poređenju s 2400g za neko kežual igranje?
nightflier je offline   Odgovor sa citatom ove poruke