Prikaz jedne poruke
Stara 22.12.2017, 1:31   #511
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta
Određen forumom Re: Star Wars saga

Citat:
Romantic kaže: Pregled poruke
Занимљиво...У преводу добијамо солидне акционе филмове који ће се свидети публици генерално, али без правог осећаја SW универзума: ...
To bi bilo otprilike kako ga ja vidim.
Citat:
Romantic kaže: Pregled poruke
И коју оцену дајеш овој епизоди?
Morao bih da dam dve ocene.
Ocenu za filmsko ostvarenje: 8/10 (jednu celu ocenu oduzimam na to što ima nepotrebnih, previše klinačkih fora, za decu i još jedna ocena manje zbog ostavljanja previše niti priče da objasni sledeća epizoda)
Ocena za Star Wars u ovoj epizodi 5/10.
Ne bih da ulazim u detalje zbog drugih koji još nisu gledali, ali glavni problem je spuštanje ozbiljnog tona SW lora na minimum pa posle jedne scene podizanje na maximum i tako tokom 3/4 filma. Da, svaki SW film je imao komične, opuštajuće scene, ali ovde čitave niti priče ulaze sa nekim glupostima samo da bi se dobio prepoznatljivi Dizni pečat.

I šta se onda događa? Evo ova scena koja je bila kod mene na projekciji:
Ispred kuma i mene sedi majka sa dva deteta. Max 11 godina deca. Dolazi velika scena u toku borbe u svemiru i tada, koristeći standardne filmske efekte, režija uklanja zvuk da bi nas fascinirala slika i da se usresredimo na momenat. A dete će na to: "Šta je ovo? Nestao zvuk? Baš je glupo!" (dok mi svi ostali sa preko 15 godina cutimo i uživamo, pratimo scenu, razumemo značajnost momenta i moralnu težinu). Ja sam mislio da Dizni kupuje franšizu da bi zaradio na brendu, a ne da bi spustio starosnu granicu. Iskreno nisam očekivao da će na projekcije dolaziti mala deca.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke