Citat:
!ACHTUNG! kaže:
OK,posto su stigli konacno studentski krediti,omogucio sam se sebi bolju kupovinu
Sada se premisljam izmedju:
FX5051E
i
J9940
Bitniji mi je kvalitet nego kvantitet.Tacnije,Altec mi nudi 100W manje,ali ja i ovako necu skoro ikada biti u prilici da ga pustim do kraja jer zivim u zgradi sa socijalnom izolacijom.
Ruku na srce,FX5051E izgleda mnooogo lepse,ali mene interesuje zvuk.Cuo sam da ima 2 zvucnika u subwooferu tako da je bas perfektan.
Koga biste vi izabrali konkretno? 
|
Dakle govorimo o onome sto ima u ponudi nasih dobavljaca. Jedno se treba imati u vidu. Altec je vodeci svetski brand posebno u ozvucenju pa je izlisno svako uporedjenje njega i ostale buranije ( cast Creative i Logiju ). A sta treba od vodeceg ocekivati nego kristalno cist zvuk, finalnu obradu, upotrebu najsavremenijih materijala, resenja i najnapredniju tehnologiju. Da li to nudi tamo neki NEO, JAZZ, GENIUS.....Svakako ne. U tim FX 5051E imas dva basa okrenuta u kontra fazi. To si mogao da procitas i na sajtu koji si dao. Mislis da je to slabije za 100W kako si napisao.
Nije, veruj mi jel jedno su cifre na papiru a drugo je svirka u zivo.
Primera radi lenjo pojacalo ( ne znaci da nije kvalitetno ) od 100W cuje se istom snagom kao osetljivo i dinamicno pojacalo od 50W ( takodje ne znaci da nije kvalitetno ). Ista stvar je i sa zvucnicima pa sad dobro razmisli.

Kad citas specifikacije kolika su distorzijska izoblicenja pri MAX pobudi, svakako su na strani Alteca u manjem izoblicenju. Sirova snaga kod Jazza nista ne znaci kad pocne od 60% snage da izoblicava i sve preko toga postaje za moj ukus neupotrebljivo. I opet ne znaci da Altec ne izoblicava ( ali u manjoj meri ) jel savrsenog systema za taj novac nema.
Da ne davim vise napisacu jedan tekst o tome.
Poz. druze!