Prikaz jedne poruke
Stara 27.10.2016, 12:34   #60
gradjanin
Novi član

Član od: 24.10.2016.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Programiranje - prvi koraci

Pozdrav svima!

Polako samostalno učim programiranje, kodiranje, skriptovanje, šta li već. Trenutno sam na frontend web (js) a krenuo sam u sve ovo pre oko godinu i po sa Pythonom.

Imam neke svoje projekte (ništa ekstra složeno), ali mi je dosadilo da radim "domaće zadatke" od kojih možda hoću a možda i neću imati neke koristi. Cilj mi je da dosegnem entry level, i da se zaposlim negde kao junior programer. Konkretno polje rada mi i nije toliko bitno, kao ni jezik u kojem bih radio, mada mi je interesantniji rad na rešavanju algoritamskih problema nego front end development.

Na osnovu raznoraznih članaka koje sam pročitao, poslodavci imaju jasnu predstavu kako bi jedan dobar junior kandidat trebao da izgleda po pitanju tehničkog znanja i stepena sposobnosti za rešavanje problema. Buzzword su neki "ozbiljniji projekti" koje bi kandidat trebao da ima za sobom, bilo lični bilo komercijalni.

Ono što me konkretno zanima jeste - kakvi se to projekti računaju u ozbiljnije? Šta to poslodavci zapravo žele da vide u portfoliju, a što bi demonstriralo odgovarajući nivo znanja?

Naravno, pri tome mislim na stvari koje bi odgovarale entry levelu/junioru. Čini mi se da bi rad na takvim aplikacijama mogao da bude veoma dobar način da popunim znanje, kao i da kroz praksu saznam šta to sve treba da znam.

Recimo za JS, python, C# - bilo za web nebilo, potpuno mi je svejedno. Ako neko ima predstavu o tipu projekta koji bi odgovarao gorenavedenom za bilo koje polje i bilo koji jezik, molim ga da napiše.

Dakle, trebaju mi primeri aplikacija dovoljne složenosti za tako nešto, nezavisno od polja i jezika.

Unapred vam hvala na vremenu i odgovorima!

Poslednja ispravka: gradjanin (27.10.2016 u 12:36) Razlog: pojašnjenje
gradjanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke