Prikaz jedne poruke
Stara 9.6.2016, 0:19   #104
Strelok
Član

Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 73 puta na 41 poruka
Određen forumom Re: Hearts of Iron IV

Evo danas sam utrošio malo vremena da probam da igri dam drugu šansu. Mišljenja su žestoko podeljena pa rekoh da vidim da isprobam sve nove funkcije do detalja.

Započeo sa Nemačkom u 1936.

Ni jedan od istorijskih dogovora niko nije hteo da potpiše samnom, svi odbijali (Sudeti, Danzig, Ribentrop-Molotov). Jedna stvar je vodila do druge i Sovjetski Savez je pao u junu 1940, pregazila ga nemačka pešadija. Možda sam imao 7-8 oklopnih divizija, ostalo uglavnom neutrenirani prašinari. Borbeni plan - jedna linija od Arhangelska do Rostova na Donu.

Bez korišćenja avijacije, bez mornarice, bez mikro upravljanja jedinicama.

U HOI3 na automatskom upravljanju to nije moglo da se desi pre 1942 a i tad, jedva. Dakle bez gamey poteza.

Avijaciju sam počeo da koristim malo oko rata sa saveznicima i to samo da branim svoje nebo od bombadera. Meni nisu mogli ništa a vojska je opet bez bilo kakve vazdušne podrške pregazila sve od Amsterdama do Gibraltara. Opet sve pešadija i opet samo jedna linija napredovanja. Da napomenem da posle SSSR-a više nisam ni pravio divizije, koristio sam samo postojeće.

Japan je pregazio Aziju (ostala samo Indija), Italija osvojila 2/3 Afrike. Amerika je bila u ratu od 1940 i u Saveznicima.

Tako da u tom pogledu - ne znam ni kako bih prokomentarisao. Proleće 1942 i tu sam stao, postalo mi dosadno jer treba da sačekam koju godinu da se izgradi zadovoljavajuća flota i da krenem na UK i USA.

Probao sam malo sistem varijanti sa tenkovima i avionima - praktično beskorisno. Kao što rekoh, gotovo bez upotrebe i jednog i drugog ja sam osvojio sve od Urala do Gibraltara u roku od nepune dve godine. Da se čovek zapita šta će to u igri uopšte.

Moj krajnji sud je da će ovo biti igrivo (pod normalnim uslovima) tek za dve tri godine dok izađu planirane ekspanzije, DLC-ovi i pečevi. Do tad, ko želi da sa dva klika i par sati života osvoji svet gledajući ukočeno šta se odvija na ekranu - HOI4 je igra za njega. Što se mene tiče, i posle druge šanse, duplo golo.
Strelok je offline   Odgovor sa citatom ove poruke