Prikaz jedne poruke
Stara 18.12.2015, 2:18   #334
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 682 puta na 432 poruka
Određen forumom Re: Star Wars saga

Malopre sam se vratio sa projekcije i preneću utiske bez spojlera, naravno.

Ovako, meni je film odličan a mislim da će se dopasti i svima koji vole staru trilogiju jer film definitivno igra na tu kartu. Takođe, moguće je da sam još uvek pod hajpom pa ću pravo mišljenje imati tek kada film odgledam još jednom.

Režija i atmosfera filma su dosta ozbiljniji i zreliji (za jedan star wars) i po meni idu u pravom smeru. Scene i kadrovi filma su odlično realizovani i definitivno bi ovo trebalo prvo odgledati u 3D-u pa tek onda u 2D, jer ima dosta scena u svemiru i sa brodovima gde 3D jednostavno funkcioniše. Naročito kad vidite jedan imperijalni razarač kako leti ka vama. Mislim da je film pre svega dobro balansiran jer nema izforsirane glume, scena, borbe, pošalica i slično.

Nema glupavih droida koji se kikoću, nema džar džar abominacija, storm truperi nisu beskorisni, borba svetlosnim sabljama ne izgleda kao umetnički ples već ima neku dozu realnosti i meni je znatno bolja nego u Osveti Sita. Takođe mi se sviđa kako su predstavili Silu, tj. kako je neki likovi koriste i kako ona utiče na druge.

Ali pre svega, najviše mi se dopadaju novopridošlice. Rej (Daisey Ridley) i Fin (John Boyega) su odlično odigrali svoje uloge, njihovi likovi sjajno funkcionišu zajedno, a sa strane bih pohvalio i Oscar Isaak-a i Adama Driver-a za onoliko vremena koliko im je bilo dato na filmu.
Stara garda je očekivano dobra, posebno se Ford istakao i vidi se da nije izgubio svoj stari šmek.

Međutim, nije baš ni sve tako sjajno, vidi se povremeno Diznijev uticaj, priča nije bez mana, možda se i previše igralo na kartu nostalgije i starih delova (mada je meni to samo plus). Generalno, prvu polovinu filma sam odgledao sa kezom na licu i maksimalnim uživanjem, od druge polovine je ushićenje malo splasnulo ali i dalje mislim da je ovo odličan Star Wars film i meni je odmah na 3.mestu iza epizode V i VI. Epizode I, II i III ne mogu da mu priđu.
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke