Re: Windows 10
Da li nekom u poslednje vreme iznenada RAM bude zapucan na 99%?
Ovo je danas pocelo da mi se desava, i u roku od 5 sati se desilo vec 3x.
Prvi put kad se desilo, gledam seriju u BS Playeru i odjednom pocinje da koci, da secka. Pokusam da izadjem iz BS-a vec pizdeci na drajvere graficke, kad jedva uspeh i to da uradim. Uspem nekako da dodjem do Task Managera i vidim da mi je zauzece RAM-a 99% tj. da ima samo 20-30MB slobodno.
U Task Manageru NIJEDAN proces nije zauzimao puno memorije, odnosno utorrent je zauzimao celih 8mb, sto znaci da mi on nije pokazao u cemu je problem.
Samo je restart kompa pomogao, pa sam nakon restarta odradio sken sa MalwareBytesom i pocistio neki adware koji sam bio pokupio, odnosno PUP (potentially unwanted program, znaci ne virus). Isto sam odradio i s Windows defenderom mada on nije nasao nijedan virus. Mislio sam da je to to, ali nije...
Veceras se ista situacija ponovila 2x i dok sam surfovao Chromeom. Samo odjednom racunar prestaje da reaguje na komande i treba mu 10 sekundi samo da minimizira prozor browsera. To me navelo do zakljucka da nije u pitanju bio problem kod BS Playera, kao sto sam prvobitno mislio.
U racunaru mi je jos uvek 2x4GB Kingston. Da li je moguce da je ona pocela da brljavi ili nesto drugo nije u redu? Sutra cu je svakako zameniti novom, ali sam imao vec dogovorenu prodaju ove, a ne mogu da je prodam ako je neispravna. Ja licno mislim da se nesto skrsilo sa poslednjim updateom, ali ne mogu da budem siguran jer se ipak ovo pocelo desavati danas, a update sam odradio pre nekoliko dana.
|