Re: Windows 10
Sass Drake Pogresno si me svatio. Ne postoji antivirusni koji ce raditi 100% posao. Jedni fataju jedne nametnike dok ce drugi uspjeti sa drugim nametnicima. A svima njima su potrebni dodatni pretrazivaci za popjedine advere i spajvere.
Poenta je bila da je defender najbolja osnovna zastita jer radi dobro posao za vecinu vremena a pri tome ne smara niti ga osjetis dok radi svoj posao za razliku od drugih koji su da ne kazem doslovno bloatware.
Zadnji antivirusni koji sam koristio je nekada davno davno na XP-u avira i ta da sam rekao prije cu hendlati viruse i dizati nove sisteme nego sto cu se zezati sa antivirusnima. A prije toga sam koristio i norton i svasta nesto.
Nakon win7, operativni sistem nije toliko šupalj i sa njegovim MSE problemi sa virusima nestaju. Pratim sta radim ali su mi torrenti konstantno u opticaju, Pc radi gotovo 24/7, s vremena na vrijeme budem primoran na streaming sajtove koji su puni djubreta, skidam nekada sa sajtova sumnjivog porjekla cisto da nadjem sto mi terba i pomirim se da cu pokupiti nesto, ali opet, prolazim bez fatalnih problema. Sto je poenta da je defender dovoljan i da je windows danas dosta dosta bolje zašticen nego sto je to nekada davno bilo.
Suma sumaru, najbolji antivirnusni je korisnik koji pazi sta radi. Ako je suprotno, kako sam rekao, samo ti format c moze pomoci ili kako kolega kaze, nekim ljudima jedino oduzimanje računara pomaze.
Ove silne diskusije oko antivirusnih i gomile zaštita pored stock zaštite nisu nista drugo do paranoje.
|