tema: Windows 10
Prikaz jedne poruke
Stara 28.7.2015, 9:23   #681
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
Određen forumom Re: Windows 10

Citat:
pelezinho90 kaže: Pregled poruke
Vec neko vreme mi stoji u toolbar-u bela windows ikonica i kad kliknem na nju izbaci mi prozorcic na kome mogu da rezervisem win 10.
Isto i kod mene a imam narodnu veriju Win 8.1 ali sam u Insider programu za Win 10. Kako tu stoje stvari ako uradim upgrade preko te ikonice? Ako sam dobro ovde negdje pročitao oni iz Insider programa imaju pravo na Win 10 godinu dana od izlaska sutra? Ili bi zbog narodne verzije ostao i duže (ili kraće)?

A šta ako ne želim upgrade već čistu instalaciju? Mogu li to kako dobiti preko te ikonice koju nude? Nikad nisam radio upgrade windowsa već uvijek samo čiste instalacije.

Evo sad nađoh na Steam forumu

So I've completed a clean install of Windows 10 (10074).

Batman Arkham Origins (Max @ 1080p)
Win 8.1 vs Win 10 (upgrade) vs Win 10 (clean insall)
Min = 50.5 vs 32.3 vs 30.6
Max = 117 vs 110.6 vs 124
Ave = 80 vs 77.6 vs 80.3

So it looks like a clean install is the way to go

Ako je neko po raznim pitanjima testirao i poredio čistu instalaciju ovog Win 10 vs upgrade kakva su zapažanja (stabilnost, performanse)?

Priča se najviše o ovome oko prelaska ali ne vidim priču o tome kakav je sada na samom kraju ovaj Win 10 po svim pitanjima (stabilnost, performanse, user interface, sigurnost...) u odnosu na Win 8.1. Koliko sam ja gledao neke testove perfromanse su praktično identične sa onima na Win 8.1. Kakav je stepen dovršenosti samog proizvoda u ovom trenutku (vidim da je neko napisao da baš i nije dovršen)? Kako rade igre generalno, a i one sa Steama i GOG-a? Da li ima nekih konkretnih i vrijednih unapređenja za one koji su na Win 8.1 ili je većina pod utiscima najviše zašto što je izašlo nešto novo?

Radi li Classic Shell u Win 10? Čitao sam da ga je MS onemogućio u nekom od buildova.

Ako postoji osjećaj nedovršenosti možda je bolje sačekati prvi service pack, čitao sam da je već u planu ali se neće zvati tako.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke