Prikaz jedne poruke
Stara 3.10.2014, 0:12   #51
Engineer
Član

Član od: 11.8.2008.
Zahvalnice: 210
Zahvaljeno 19 puta na 12 poruka
Određen forumom Re: Manjaro Linux

Update: Probao sam kao sto si rekao i sa free drajverima. Problem je sto sa njima ne mogu podesiti rezoluciju monitora vecu od 1024x768 a imam 2 monitora 1440x900, ali eto barem se distro boot-uje fino i mogu se ulogovati.
Update1: Probao sam opet i nonfree drajvere prateci: sudo mhdw -a pci 0300 (nadam se da sam se sada pravilno napisao, a istu sam isao i za nonfree drajvere). Sve se instalira lepo osim sto opet dobijam umesto logon screen-a 2 zatamnjena monitora sa porukama OUT OF RANGE i kada na slepo ukucam pass, po kucistu vidim da CPU radi, sto znaci da se loguje ali mi poruke OUT OF RANGE ne nestaju i nemam pristup desktopu.

Jedini problem sa free drajverima je taj sto ne mogu da podesim rezoluciju vecu od 1024*768 u DISPLAY MANAGER-u.
PS. Jedini nacin trenutno menjanja icega po pitanju reinstalacije drajvera i sl je reinstalacija citavog distroa. Nemam dovoljno znanja za Arch a rado bih ga probao jer meni AUR puno znaci za programe koje ja koristim za rad, a cija instalacija je izuzetno problematicna na non-Arch distroima.

PS.1: Ne znam da li ikakve veze ima sam DE distro-a posto sam citao da su pojedini ljudi imali slicne probleme na XFCE-u a na OPENBOX-u ne.

Poslednja ispravka: Engineer (4.10.2014 u 1:57)
Engineer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke