Prikaz jedne poruke
Stara 13.6.2014, 20:47   #23
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
Određen forumom Re: How to program iliti lovacke price

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Stvar je samo u tome da sada "software engineer" smerove završavaju ambiciozni mladi ljudi bez ikakvih tendencija ka računarima ali sa i te kakvim tendencijama ka dobrim platama i dobrim radnim mestima (što nije ništa za osuđivati). Da li neko ko nema žar za nečim (dakle ovo se ne odnosi samo na programiranje) može da pod jednakim uslovima u tome nadmaši onog kome je to ispunjavajuće je već stvar filozofske rasprave, a ja osećam da odgovor nije prosto "da/ne".
Ovo mogu i licno da potvrdim. Gomila ljudi je moj smer upisala zato sto "tu ima para". Da ne pricam o klincima koji tek sad upisuju. Iz sestrinog razreda ih ima bar 5 koji bi isli da uce "programiranje" (ni ja generalno ne volim taj izraz), zato sto jos jedino sa tim moze da se nadje posao.

Meni je to tuzno. Uvuci ce se u nesto sto ih vrlo verovatno ne zanima, i trpece ceo zivot, samo da bi ziveli na visokoj nozi (kao da su sofver inzenjeri poznati po tome sto imaju ostrva). Nadam se da ce bar neko od njih pronaci u ovom poslu. Ne mogu da kazem da se i meni sve svidja, posebno ne bankarski i razni poslovni sistemi. Mislim da vise tezim necemu sto je malo udaljenije od te branse.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke