Posle 35h igranja online utisci u odnosu na 13 su sledeci:
- gameplay radikalno promijenjen, mnogo bolje. Mnogo bolja fizika generalno (i igraca i lopte, animacije takodje mnogo bolje. Sudjenje konacno kako valja, duel igra se sada vise tolerise, nema faula za svaki kontakt. Konacno upotrebljive skakutave lopte u prostor, igrac ce u vecini slucajeva da je primi u trku i nece vas sustici protivnicka odbrana ko u prethodnoj fifi. Mislim ponekad je traljavo primanje ali u sustini popravili su to. Onda nema vise skriptovanih suteva, tj ko je duze igrao zna da kad ulazis iskosa u kazneni, sut u blizi ugao u 90% je gol. Ovdje toga ima puno manje, u dosta slucajeva ce lopta zavrsiti i u spoljni dio mreze

Onda standardna fora od pamtivijeka, dupli pas, ovdje ce takodje prolaziti dosta teze. Dosta teze prolaze i visoke lopte u prostor, mada sam vidio da se tu jos dosta ljudi zali, ali meni se cini da ih lakse branim mnogo.
- FUT dosta poboljsan. Mnogo opcija su dodali sto sam se pitao zasto ih nema u 13. Sada igracima mozete mijenjati brojeve na dresovima, mozete vrsiti pretragu igraca i po imenu/prezimenu. Ukinuli su i prilagodjavanje igraca prema formaciji, sto je po meni veliki plus. Grdne su se pare trosile tu, posebno ako ocete neku formaciju tipa 4-1-2-1-2.
Ono sto mi se ne svidja je sto ako vam veza pukne cak i prije pocetka utakmice, racunace vam poraz, sto me uzasno iritira. Imam bar 7-8 poraza na ovaj nacin. Ukinuli su da mozes da izadjes iz igre do 5og minuta, da vam ne racuna utakmicu, sto je po meni ok, jer se desavalo da povedem odma i izadju likovi iz meca.
Sto se tice utisaka to je to sad imam pitanje za iskusnije igrace UT.
Forsiram jedan te isti tim, i imam brdo squad fitness kartica pa kad im fitness dodje na 87-90, nabudzim na 99 i sve tako. Rijetko kad mijenjam igrace i zadnjih par utakmica sam primijetio, da su postali mnogooo tromi, iako im je fitness 99. O cemu se radi da ne zna ko? Da li moram ipak da ih mijenjam iako imam te fitness kartice? I da li je sad nebitno ko je trener? Sad kad su ukinuli formacije?