Prikaz jedne poruke
Stara 20.12.2006, 4:25   #4
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
Određen forumom Re: Najbolji strani glumac

A ovde je uvedena mogućnost glasanja za više likova

Evo ovako. Od svih navedenih meni je bio, jeste i biće vrh vrhova Al Pacino. Bilo kakvi komentrari su nepotrebni. Jednostavno čovek u filmu ne glumi već postaje osoba koju glumi Isto toliko koliko je ovaj paradoks nerešiv toliko je on dobar kao glumac. De Nira nešto ne volim preterano! Ne bih da budem grub ali čovek ne ume da glumi. Nema nikakav izraz lica tj. većina scena su mu izveštačene. Hopkins je legenda sam po sebi ali generalno mi se čini da je njega vreme već pregazilo i da ne može više da ponudi ono što je nudio u “Hanibalu”, “Amistadu” i brojnim fantastičnim filmovima. Jacka Nicholsona ne da ne volim nego ga jednostavno mrzim. Po meni užasan kao pojava u bilo kom filmu a kamoli kao glumac. Harrison Ford? Pa recimo da mi se sviđao kao glumac iz vremena kada je razmenjivao psovke sa Dart Vejderom i jurio kroz prašume kao Indiana Jones ali da mi se malo zgadio od kada je počeo da rešava svaku zamislivu i nezamislivu političku situaciju u svojim novijim filmovima. Mada generalno nije loš glumac. Robin Williams, ne trpim ga organski. Johnny Depp? E to je već solidan kalibar. Odličan za uloge u filmovima koje odišu misterijom i dobrom pričom i generalno glumac koji ima malo promašaja u svojoj karijeri. Naravno ako ne računamo skorašnja holivudska hm,.. hm,.. kao što su “Pirati” itd. Clint Eastwood Jel to autor teme hteo da se našali malo sa nama Clint Eastwood je za mene u kinematografiji nešto kao propratna pojava koja se događa kada neko svoj poslednji dobar film napravi pre 30 godina i sada pokušava da igra na kartu popularnosti kod onih koji su ga gledali u vesternima. Pljuc. Tom Hanks? Mnogi ga vole, pre svega amerikanci. Na mene je lično delimično ostavio utisak samo u filmu “Spašavanje redova Rajana” ali mi se čini da je to samo zbog toga što mu je ozbiljnost prilaza izradi filma i šokantna realnost samog filma očistila put. Takođe, jedan od njegovih filmova je i “Forest Gump” ali ostatak mi je krš Samuel L. Jackson. Hm,... Šta da kažem za njega osim da sam ga jedno vreme mešao sa Laurence Fishburn-om koji je po meni kalibar više od Jacksona. Možda su opet u pitanju ukusi

Na kraju moram da se složim da neka važna imena strane svetske kinematografije nedostaju u ovoj listi. Primera radi Tommy Lee Jones ili kao što rekoh Laurence Fishburne. Šta bi sa legendama kao što je Cristopher Walken ili Shean Connery, Sam Neill itd.
holodoc je offline