Prikaz jedne poruke
Stara 29.6.2012, 10:30   #5434
zoran845
Deo inventara foruma
 
Član od: 7.6.2007.
Lokacija: Naissus (M.S.)
Poruke: 4.729
Zahvalnice: 872
Zahvaljeno 2.575 puta na 1.457 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845
Određen forumom Re: Pogodi avanturu

Ime: Hope Springs Eternal
Razvojni tim & Izdavač: MDNA games
Godina: 2005.
Pogled/Izvođenje: FP/P&C
Tema: kriminalističko-ljubavna priča
Tip grafike: 2D, realizam/FMV (fotografije propuštene kroz filter za dobijanje izgleda akvarela)
Oficijelni sajt: http://www.mdna-games.com/
Radnja: Kao što oni koji su odigrali prvu avanturu iz serije već znaju, Kerol Rid je mlada Engleskinja koja se slučajno obrela u "Šveckoj" jer ju je drugarica zamolila da joj pripazi stan u Norčepingu (istočna Švedska) dok ova baulja (što bi rekao pokojni Pjanović) po džunglama Amazona. Pošto je, onako usput, dok se dosađuje u gajbi, rešila slučaj ubistva svog dobrog prijatelja, privatnog detektiva, Kerol(i) se usladilo pa je zapucala da osnuje sopstvenu detektivsku agenciju ("špijuniram muževe/žene koji švrljaju, skidam mačke sa bandera, uterujem dugove" - znate već kako to ide) po ugledu na Konrada Vogela (tog detektiva što su ga ukokali u Remedy). Posao je išao mršavo (tačnije: posla ni od korova), i taman kad je mislila da zakatanči detektivsku radnju i otvori neku kladionicu ili agenciju za pratnju ocvalih бизмисмена i ostalih bogataša - javi joj se Konradova sestra Katarina (nastavnica u nekoj školi) i prijavi (onako uzgred) da se njena koleginica, Ana Bergion (profesorka likovnog) već tri dana nije pojavila na poslu (a do tada, već godinama, ni dan da izostane). Katarina predloži Kerol(i) da malo pronjuška Anin slučaj i Kerol se, preduzimljiva kakvu je Bog dao, smesta baca na istragu.
Šta se desilo sa Anom Bergion saznaćete ako nabavite Hope Springs Eternal i krenete u veoma uzbudljivo istraživanje ruku pod ruku sa Kerol (tj. kao ona).
Generalije: http://www.mobygames.com/game/window...prings-eternal
Opis: http://www.metzomagic.com/showArticle.php?index=733
UHS link: nema
Walkthrough (by MaGtRo): http://www.gameboomers.com/wtcheats/...ngseternal.htm
Za: jednostavan i funkcionalan интерфејс, intrigantan zaplet, zanimljive zagonetke, pregledan inventar, virtuelni obilazak nekih od znamenitosti Norčepinga (grada u Švedskoj gde se odvijaju Keroline avanture), lepote i krasote zamka Lofštad i njegove okoline, neobični likovi, kod kuće pravljena muzika, pristojna dužina
Protiv: ništa što bode oči, osim ako ste alergični na/ne volite "razmazane" ("vazelinske" što onomad slikovito reče Fien) fotografije
Zanimljivost: Iza ove, kao i iza preostalih igara u toplopreporučivoj seriji Carol Reed, stoji bračni par Mikael & Eleen Nyqvist (scenario, muzika, gluma, programiranje) - eno Mikajla/Mike na priloženoj slici 1 - i nekoliko njihovih prijatelja (uključujući i par lokalnih zamlata i фрикова). Da, tu je i legendarni Биге (Bigge) , ovoga puta u ulozi kućepazitelja i higijeničara (nešto kao Mungos iz "Pozorišta u kući") - slika 3.
Tehnička zanimljivost: Igra je napravljena pomoću programa Adventure Maker.
Bottom line: Za slučaj da vam treba injekcija dobre lagane zabave za opuštajući vikend, ufiksajte se (sa?) ovom divnom igrom nevelike dužine.

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	001.jpg
Viđeno:	20 puta
Veličina:	101,0 KB
ID:	43546 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	002.jpg
Viđeno:	15 puta
Veličina:	99,9 KB
ID:	43547 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	003.jpg.jpg
Viđeno:	23 puta
Veličina:	103,0 KB
ID:	43549

Poslednja ispravka: zoran845 (29.6.2012 u 11:40) Razlog: pa ne ide ovo brzo
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke