U 2k12 bi najvise paznje trebalo obratiti na AI, koji je definitivno najslabija strana 2k11.
Treba ili da smisle potpuno novi sistem koji uopste ne bi bio skriptovan vec bi kompjuterski vodjeni igraci reagovali shodno situaciji u kojoj se nalaze, ili ako vec svaki pokret mora biti skriptovan valja ubaciti daleko raznovrsniju paletu poteza.
Sto se mene tice, meni je i u 2k9 grafika bila sasvim, sasvim adekvatna.
S te strane izmedju 2k11 i 2k12 ne moraju nista da diraju.
Pored sredjivanja AI-ja, pun pogodak bi bio kad bi se nekako smilovali i ubacili Euroleague mod, mada sam siguran da od toga nece biti nista. Ne prate u USA evropsku kosarku i ne zanima ih.
Ako ne Euroleague, onda bar reprezentacije kad bi ubacili u igru pa makar u egzibicionim mecevima da moze da se igra nesto novo, nesto divlje.
Jedno jako bitno poboljsanje bi bilo ubrzavanje gameplaya, ali u smislu da nam daju opciju da momentalno prekinemo svaki mini cut scene poput onog pocetka utakmice, medjuanimacija kod izvodjenja slobodnih bacanja itd itd i da jednostavno IGRAMO igru a ne gledamo ono sto nas ne zanima.
Multiplayer za PC bi konacno trebalo da PRORADI, nista manje, nista vise.
I da, konacno bi trebalo da su naucili lekciju da ne treba izbacivati poluproizvod i da ce konacno izbegnuti bagove koji se u drugim igrama eliminisu vec na samom pocetku alpha testiranja.
Tu mislim na one najgluplje, gubljenje tekstura, pa kad igrac koji izvodi aut trci u krug sa loptom ili jednostavno nece da je izvede, ili pa kad sudija isto tako uhvati loptu i bude u fazonu "nosim ja ovo kuci, necu vise se igram s vama" i ostali genijalni propusti koje vec godinama vidjamo u NBA 2k serijalu...