tema: Telekom ADSL
Prikaz jedne poruke
Stara 21.2.2011, 9:23   #2291
star-duster
Veteran
 
Član od: 18.10.2009.
Poruke: 861
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
Određen forumom Re: Telekom ADSL

Citat:
dejanx kaže: Pregled poruke
I sta te ovde brine, ne vidim nista lose.
Evo šta je loše (kako drugi kažu) - SNR suviše nizak, znao je da padne i na 1,3! Attenuation je, pak, suviše visok. Takođe, javlja se i dosta CRC grešaka. Npr. od jutros mi ruter radi tek nešto više od pola sata i već imam preko 540 CRC down grešaka. Pre neki dan sam za 10-ak sati koliko je ruter bio onlajn imao preko 60000 CRC up grešaka!
Ne razumem se mnogo u detalje ove problematike, ali koliko sam čitao na ovom i drugim forumima, ove cifre bi trebalo da ukazuju na potencijalne velike probleme sa netom.
Ali napominjem da ne osećam neke velike probleme u radu. Skidanje, striming, surfovanje - sve ide sasvim pristojno, bar za paket koji imam. Nema restartovanja rutera i sličnih zaglupljivanja.

A sad malo i o mom iskustvu sa SpeedUp-om. Nisam imao sreću da mi ostane zaglavljeno 6 mbps, ali umesto 3 sata inicijalna aktivacija je trajala bar 7 sati, nakon toga sam ugasio komp i legao da spavam, a ujutru je brzina bila vraćena na 1,5 mbps - bez da sam gasio ruter.
Ali neka poboljšanja su ostala trajno. Npr, ping ka Veratovom serveru u Bg mi je bio preko 30, a sada je oko 15. Zatim, mislim i da je bolje iskorišćenje brzine koju imam. Skidanje je ranije išlo na oko 165 KBs a sada ide oko 180 KBs. Ovo je ostalo nakon jedne aktivacije SpeedUp-a. Izgleda da već i prijavljivanje na SpeedUp navede Telekom da vam poboljša link i da bolje radi osnovna brzina (nakon isteka SpeedUp). Bilo je to dobro utrošenih 59 dinara.
star-duster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke