Prikaz jedne poruke
Stara 14.2.2011, 14:20   #182
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.488
Zahvaljeno 1.991 puta na 1.454 poruka
Određen forumom Re: Sezampro povećava brzine

Danas mi je WIZ prosledio mail koji je poslao Orionu - prenosim ga ovde, jer može mnogima da bude zanimljiv:

Citat:
Kao što vam je dobro poznato, od 1. februara u Srbiji su povećanje brzine ADSL Interneta. Problem je to što, kad je o Orionu reč, niko ne zna koje su cene novih paketa, uključujući zaposlene u vašoj firmi.

U jednom trenutku na vašem sajtu postojale su čak ČETIRI različite cene za isti paket, sad ima samo 2-3. Uzmimo primer paketa Orion ADSL 4:

Na bar dva mesta mesta na vašem sajtu navodi se da je cena za taj paket, sa svim porezima, 1.890 din. Ne spominju se nikakvi dodatni uslovi.
http://www.oriontelekom.rs/privatni_.../adsl.471.html
http://www.oriontelekom.rs/privatni_.../adsl.469.html

Na drugom mestu se navodi ista cena, ali uz napomenu da ona važi uz ugovor na godinu dana, te da se tada dobija i jedan mesec gratis:
http://www.oriontelekom.rs/privatni_...ovnik.468.html

Na trećem mestu se navodi cena od 2.937 din:
http://www.oriontelekom.rs/privatni_...rzine.467.html

Ali to nije sve... Jedan broj vaših korisnika je dobio e-mailove od Oriona sa obaveštenjem da stari korisnici mogu sa paketa Home 1.5 preći na paket Home 4, bez ugovora, po ceni od 1.701 din mesečno, sa svim porezima (1.890 din - 10%).

Danas sam otišao da uplatim ADSL u Orion prodavnici u ul. Kralja Petra i pitao sam da li je tačno ovo za 1.701 din. Dobio sam obaveštenje da jeste, ali da za mene to ne važi sasvim jer sam prošle godine potpisao ugovor na godinu dana (ubrzanje paketa 1024 na 2048 tokom 6 meseci), te da do isteka tog ugovora imam popust od samo 5%, a po isteku dobijam 10%. Ovo mi je bilo čudno jer sam sve vreme tokom važenja ugovora dobijao popust od 10%, ali sam pristao da pređem na paket Home 4 po ceni od 1.795 din (1.890 din- 5%).

Razgovarao sam posle toga sa kolegom koji je prošle godine potpisao isti ugovor kao i ja i koji mi je prosledio e-mail koji je dobio od vaše tehničke podrške. Citiram:

"Cene novih paketa su vec definisane i istaknute na nasem sajtu. Proverila sam detaljno Vas korisnicki nalog.
Dakle, od 01/03/2011 godine mozete potpisati novi ugovor i tada bi ste dobili mesec dana gratis i mesecna pretplata za paket 1.5mbit bi bila 1560 RSD, dok bi za paket 4mbit bila 1890 RSD (za ugovor od godinu dana). Za ugovor od dve godine, cene su iste, jedino dobijate dva meseca gratis. Uz navedene ugovore ne ulazi popust od 5% ili 10%.
Kada ne biste potpisivali ugovor, vec nastavljali sa pretplatom kao i do sada, imali bi ste 10% popusta i cene bi bile kao sto sam rekla: za 1.5mbit 1404 RSD i za 4mbit 1701 RSD."

Pozvao sam vašu službu prodaje da razjasnim ovu situaciju i dobio obaveštenje slično onome što mi je rečeno i u Kralja Petra. Uz primedbu da bi verovatno trebalo da imam popust 10%, tj. da dobijem cenu od 1.701 din, ali da za to treba da se javim tehničkoj podršci.

U tehničkoj podršci mi je rečeno da ne postoji nikakva cena od 1.701 din, niti postoji cena od 1.795 din, koju sam ja platio do 1. aprila, već da mogu da dobijem samo cenu od 2.290, eventualno umanjenu za popust od 5 ili 10% ili da potpišem ugovor na godinu dana i dobijem cenu od 1.980 din, ali bez ikakvih daljih popusta.

Pošto je očigledno nemoguće saznati koja je cena ove usluge kod vas (prebrojte, ovde ima ŠEST različitih cena, sve dobijene od službnika i/ili zvaničnih izvora Orion telkoma), ja nisam u stanju da odlučim isplati mi se uopšte dalje korišćenje vaših usluga ili ne. Pošto nisam uspeo da razrešim misteriju vaših cena, a vezan sam ugovorom i ne mogu trenutno da prekinem korisnički odnos bez dodatnih troškova, prinuđen sam da zatražim od Republičke tržišne inspekcije da utvrdi koje su vaše cene i koliko treba da platim vaše usluge.
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ZoNi na korisnoj poruci:
Avala (14.2.2011)